Ni licitacije ne umeju da organizuju na vreme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 24. 01. 2018. | Komentara: 0

Ni licitacije ne umeju da organizuju na vreme

ZRENJANIN - Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo uputio je danas kritike gradskoj vlasti jer još uvek nije održana licitacija za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području Zrenjanina.

LSV

- Ovo je još jedan u nizu poteza gradske vlasti sa pogubnim posledicama po poljoprivrednike. Ponovo se pokazuje ignorantski i ponižavajući odnos prema paorima, koji na tom obradivom zemljištu već godinama unazad ne mogu da poseju pšenicu ili primene odgovarajuće agrotehničke mere, jer nemaju mogućnost da zakupe zemljište na vreme – naveo je on u saopštenju.  

Podsetio je Čapo da su poljoprivrednici već pretrpeli ogromne štete zbog prošlogodišnjih suša. Tada je, kako navodi, Liga socijaldemokrata Vojvodine predlagala nekoliko mera kojima su trebale da budu sanirane posledice: da Grad otpiše porez na imovinu za poljoprivredno zemljište; da se plaćanje zakupa poljoprivrednog zemljišta odloži za sledeću godinu; da se povećaju subvencije po hektaru; da se omogući nabavka nafte i semenskog materijala po povoljnijim cenama i da se cene zakupa državne zemlje prilagode nastaloj situaciji. Nažalost, nosioci vlasti nisu razumeli probleme poljoprivrednika, važnost predloga ligaša i nisu uradili ništa da bar malo ublaže posledice suše.

Čapo je ukazao i da je odbornička LSV u Skupštini grada Zrenjanina odbila da prisustvuje sednici Skupštine održanoj 16. novembra na kojoj je naprednjačka većina izglasala da se „Tenisu“ u zakup da 2.420 hektara državnog obradivog zemljišta koje će koristiti u narednih 30 godina, dok je domaćim malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima potpuno onemogućeno da ravnopravno učestvuju u zakupu obradivog zemljišta.

- Svima je sada već jasno da ne postoje dobre namere gradskih čelnika kada su u pitanju domaća poljoprivreda i položaj domaćih poljoprivrednika. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast da pokaže da brine o svojim građanima i da stane u zaštitu domaćih poljoprivrednih proizvođača, koji to itekako zaslužuju - zaključio je Dejan Čapo.
 
(BILSV, 24.01.2018)




Odbori LSV | Sreda, 14. 11. 2012. | Komentara: 0

Liga traži odgovore od zrenjaninskih čelnika

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozdravlja odluku da se uradi revizija započetih i najavljenih investicija u gradu Zrenjaninu i ispitaju mogućnosti za započinjanje novih, navedeno je u dopisu koji je GrO LSV Zrenjanin danas uputio gradskim čelnicima.
Odbori LSV | Sreda, 14. 11. 2012. | Komentara: 0

Novi vandalizam u Pančevu

Tokom protekle noći ponovo je skinuta zastava AP Vojvodine sa jarbola na visini od sedam metara.
Ligašice i ligaši u Pančevu su 27. oktobra protestvovali ispred Policijske uprave jer tokom tri godine nisu pronađeni počinioci nijednog od trinaest napada na LSV u ovom mestu.
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Petrovački: Dan grada Pančeva treba da bude 28. februar

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo smatra da bi, umesto 8. novembra, koji se od 2001. godine slavi kao Dan grada Pančeva, za novi praznik bio mnogo prikladniji 28. februar, kada je 1794. godine, po ukazu austrijskog cara Franca Prvog, Pančevo dobilo status slobodnog carskog grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook