Nova crpna stanica će ukloniti neprijatne mirise na Keju

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2019. | Komentara: 0

Nova crpna stanica će ukloniti neprijatne mirise na Keju

NOVI SAD - Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Gvozden Perković predočio je juče novinarima kako teku radovi na izgradnji nove crpne stanice koja bi između ostalog trebalo da omogući i uklanjanje neprijatnih mirisa na Keju žrtava racije i naselju Podbara.

LSV

- Nova glavna crpna stanica NCG-1 treba u potpunosti da zameni postojeću glavnu crpnu stanicu GC-1 koja se nalazi na raskrsnici Radničke ulice i Keja žrtava racije. GC-1 je u funkciji još od početka šezdesetih godina i služi za odvođenje otpadnih i atmosferskih voda južnog gradskog sliva kanalizacije – rekao je Perković, a prenosi portal mojnovisad.com.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, Perković je istakao da je nova crpna stanica projektovana u skladu sa važećom pravnom regulativom Republike Srbije i u skladu sa evropskim normama.

- Shodno tome, osmišljen je potpuno izolovan objekat, iz kojeg ne može da izađe zagađeni vazduh sa neprijatnim mirisom. Novi izliv u Dunav je niži od postojećeg, tako da će duži vremenski period biti potopljen od strane Dunava, što je povoljnije za zaštitu od širenja neprijatnih mirisa – naglasio je Perković, a javlja RTV.

Za ovu svrhu je iz gradskog budžeta izdvojeno 860 miliona dinara.

Radovi su počeli krajem 2018. a očekuje se da će biti završeni za oko godinu dana kada će Novi Sad po prvi put dobiti objekat ovakve sadržine u sistemu tretiranja otpadnih voda, odnosno kanalizacije.

Kako je rečeno, sve ovo je priprema u procesu izgradnje centralnog prečistača. Naredni korak predstavlja izrada studije izvodljivosti centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, premošćavanje Žeželjevog mosta sa kanalizacionim cevima i potom izgradnja prečistača koji će biti u blizini Rokovog potoka u Petrovaradinu.

Kada je reč o problemu „Promenade” sa podzemnim vodama, novinarima je rečeno da će taj tržni centar plaćati dosta skupu uslugu „Vodovodu”, čime će ovo preduzeće imati novac za investiranje.

Direktor Perković je naglasio da će ovih dana dobiti potpisan ugovor, za refundiranje troškova u novembru i decembru, nakon čega se cene povećavaju.

– Ono što je trebalo, platili su, a mi ćemo sutra ili u ponedeljak dobiti potpisan ugovor. Vlasnička procedura im je komplikovana, tako da im nedostaju još dva dokumenta. Kada to srede, plaćaće po određenoj ceni, koja je izuzetno velika, mnogo veća od cene koju sad plaćaju poslovni subjekti ili građani. Suštinski, mislim da smo blizu rešenja kako da saniramo to što su uradili tamo, a da ne bude na štetu ni grada, ni građana  – kazao je Perković, a objavio Dnevnik.
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Odbori LSV | Sreda, 24. 06. 2020. | Komentara: 0

LSV podbacila na izborima

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i nosilac liste koalicije Vojvođanski front za Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da je LSV podbacila na izborima i da za to ima više razloga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook