Novi Sad konačno vojnom paradom slavi Dan oslobođenja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 21. 10. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad konačno vojnom paradom slavi Dan oslobođenja

Novi Sad, 21. oktobar - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građankama i građanima Novog Sada predstojeći Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.

LSV
 
Vojna parada koja će, konačno, tim povodom biti organizovana u subotu u Novom Sadu najbolji je način da naš grad i čitava država pokažu da nikada nećemo zaboraviti sve antifašiste koji su u borbi za oslobođenje pre 72 godine dali svoje živote.
 
Zahvaljujući njihovoj hrabrosti i borbi, grad je oslobođen od okupatora i danas živimo u slobodi.
 
Zato Novi Sad nikada neće dozvoliti fašistima i neonacistima da ponovo kroče na njegove ulice. To je i dokazao kada su njegovi građanke i građani 7. oktobra 2007. godine, sprečili grupu neonacista da u centru grada proslave rođendan Hajnriha Himlera.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook