Novi Sad razume poljoprivrednike

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 09. 12. 2011. | Komentara: 0

Novi Sad razume poljoprivrednike

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine izborila je jednu veoma značajnu stvar za poljoprivrednike, pošto je juče postignut dogovor da se ukine prethodna odluka o godišnjoj registraciji traktora i poljoprivrednih mašina – izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Izvršnog odbora Gradskog obora Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar.

Robert Kolar

To praktično znači da će izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja biti uvedena jednokratna obaveza registracije tih mašina i to prilikom njihove kupovine. On je objasnio da je to dogovreno na jučerašnjem sastanku, koji je inicirala LSV, a na kojem su bili zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, ministar poljoprivrede Dušan Petrović i ministar policije Ivica Dačić.

Podrška od 30.000 potpisa

- To je više nego značajna stvar za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva i državu koja je u ozbiljnioj finansijskoj krizi čak većnoj nego što su neke druge zemlje u okruženju – naveo je Kolar. On je dodao da traktori i poljoprivredene mašine nisu luksuz nego sredstva za rad, i da Liga nije mogla da istoleriše ove namete koju su bili uvedeni novim zakonom. Kolar kaže i da je LSV u oko 200 mesta u Vojvodini prikupila oko 30.000 potpisa podrške građana za inicijativu da se ovaj zakon izmeni. Kako kaže, dogovoreno je i da nadležna ministarstva olakšaju proceduru da se tehnički pregled može obavljati u mestu boravka ili što bliže, kako bi se i na taj način smanjili troškovi poljoprivrednika.

- Osim toga, prema Ministarstvu finasija je upućena inicijativa da se nađu olakšice i u oblasti obaveznog osiguranja – rekao je Kolar.

Razumevanje u Novom Sadu

On je posebno istakao da su Novosađani i Novosađanke, podržavajući ovu akciju, još jednom pokazali da imaju suštinsko razumevanje za stvari koje naizgled nisu tema Novog Sada.

- Dakle, oko 3.000 potpisa su dali građani Novog Sada kako u prigradskim naseljima, tako i urbanim delovima Novog Sada, jer razumeju položaj i potrebe poljoprivrednika.
I ovom prilikom se zahvaljujem Novosađanima i Novosađankama na podršci – naveo je on. Kolar je dodao, da su to oni isti građani i građanke Novog Sada koji osuđuju sve vandalizme koji su se prethodnih meseci događali u gradu kao što su čupanje klupa, paljenje kontejnera ili uništavanje dečijih igrališta. On je najavio i da će Gradski odbor LSV Novi Sad pokrenuti akciju da se od najverovatnije naredne godine, kao van nastavna aktivnost, u školama uvedu edukativne radionice na temu javne svojine.

- Ponovo ćemo tražiti podršku od građana, ali ovoga puta ne kroz potpise, nego kroz motivisanje svoje dece na takve radionice idu – rekao je Kolar.

(BILSV, 09.12.2011.)Odbori LSV | Četvrtak, 27. 02. 2020. | Komentara: 0

Zahtevamo istinu o zrenjaninskoj vodi

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine odbija da učestvuje u radu Skupštine grada Zrenjanina jer neodgovorna vladajuća većina ni na 34. sednici nije našla za shodno da u dnevni red uvrsti informisanje odbornika i građana o tome šta se dešava sa isporukom zdrave pijaće vode.
Odbori LSV | Ponedeljak, 24. 02. 2020. | Komentara: 0

Paori i dalje veoma nisko na listi prioriteta zrenjaninske vlasti

Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo saopštio je danas da LSV najoštrije osuđuje ignorantski i ponižavajući odnos kakav naprednjačka većina pokazuje prema poljoprivrednicima. 
Odbori LSV | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Bokan je granica koju nećemo preći

Na pitanje da li će LSV nastaviti saradnju sa naprednjacima u Novom Sadu ukoliko Tomislav Bokan izađe na izbore na zajedničkoj listi sa SNS, predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je za 021.rs da je LSV po tom pitanju bila više nego jasna.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook