Novi Sad ulazi u borbu protiv divljih taksista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 03. 2018. | Komentara: 0

Novi Sad ulazi u borbu protiv divljih taksista

NOVI SAD - Novosadska vlast je radi borbe protiv "divljih" taksista formirala radnu grupu čiji predsednik je član gradskog veća Aleksandar Kravić, preneo je Radio021. Prema njegovim rečima, Novi Sad dugo godina ima problem divljih taksista, a čijem rešavanju se sada pristupa sistemski. Ovi vozači "na crno" učestvuju u saobraćaju, ne plaćaju poreze i doprinose, nemaju nikakve oznake, a opasnost su i za putnike jer se o njima malo toga zna ili se ništa ne zna. 

lsv
 
- Uglavnom je reč o linijskim taksi vozilima koji idu iz i do Beočina, Futoga i Bačke Palanke, dobro su organizovani i umreženi, a odbijaju da uđu u legalni sistem taksi prevoza. Tačno je poznato gde prikupljaju putnike i ostavljaju putnike - to je uglavnom kod Futoške pijace, gde se parkiraju i na kolovoz i ugrožavaju redovni saobraćaj i kretanje pešaka. Osim što uzimaju dobar deo prihoda od legalnih taksista, potencijalno ugrožavaju i bezbednost putnika bez ikakve odgovornosti - navodi Kravić za 021.
 
Kako dodaje, nemoguće je potpuno ih eliminisati iz saobraćaja, ali mogu biti isključeni, kontrolisani i, što je najbitnije, kažnjavani, te su u radnoj grupi i svi nadležni organi koji čine "kariku" odgovornosti. 
 
- Nije rešenje da jednostavno budu isključeni iz saobraćaja nakratko. Mi na taj način pokazujemo svoju nemoć, a oni izlaze jači i još bezobrazniji. Zato ovo nije posao koji se uradi za dva dana, već sistemsko rešenje za Novi Sad - poručuje Kravić.
(BILSV, 15.03.2018)



Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 05. 2012. | Komentara: 1

Aleksandru Zografu nagrada Fonda "Todor Manojlović"

ZRENJANIN - Saši Rakeziću, strip crtaču iz Pančeva, u petak je, u Gradskoj kući Zrenjanina, svečano dodeljena nagrada Fonda "Todor Manojlović" za moderni umetnički senzibilitet. Nagrada, koju je ovogodišnjem laureatu dodelio Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, sastoji se iz novčanog iznosa, povelje i objavljivanja knjige dobitnika u ediciji "Feniks" Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Petak, 11. 05. 2012. | Komentara: 0

Sto knjiga za OŠ Bratstvo i jedinstvo u Belom Blatu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton, uručio je danas preko 100 knjiga direktoru OŠ "Bratstvo-jedinstvo" u Belom Blatu, koje je Gradski odbor Omladine Lige u Zrenjaninu skupio tokom akcije "Knjiga se srcem daje".
Odbori LSV | Četvrtak, 10. 05. 2012. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica pobede nad fašizmom

KOVIN - Predstavnici Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kovin su kao i proteklih godina polaganjem venaca juče u tom mestu odali počast žrtvama fašizma.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook