Novi Sad ulazi u borbu protiv divljih taksista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 03. 2018. | Komentara: 0

Novi Sad ulazi u borbu protiv divljih taksista

NOVI SAD - Novosadska vlast je radi borbe protiv "divljih" taksista formirala radnu grupu čiji predsednik je član gradskog veća Aleksandar Kravić, preneo je Radio021. Prema njegovim rečima, Novi Sad dugo godina ima problem divljih taksista, a čijem rešavanju se sada pristupa sistemski. Ovi vozači "na crno" učestvuju u saobraćaju, ne plaćaju poreze i doprinose, nemaju nikakve oznake, a opasnost su i za putnike jer se o njima malo toga zna ili se ništa ne zna. 

lsv
 
- Uglavnom je reč o linijskim taksi vozilima koji idu iz i do Beočina, Futoga i Bačke Palanke, dobro su organizovani i umreženi, a odbijaju da uđu u legalni sistem taksi prevoza. Tačno je poznato gde prikupljaju putnike i ostavljaju putnike - to je uglavnom kod Futoške pijace, gde se parkiraju i na kolovoz i ugrožavaju redovni saobraćaj i kretanje pešaka. Osim što uzimaju dobar deo prihoda od legalnih taksista, potencijalno ugrožavaju i bezbednost putnika bez ikakve odgovornosti - navodi Kravić za 021.
 
Kako dodaje, nemoguće je potpuno ih eliminisati iz saobraćaja, ali mogu biti isključeni, kontrolisani i, što je najbitnije, kažnjavani, te su u radnoj grupi i svi nadležni organi koji čine "kariku" odgovornosti. 
 
- Nije rešenje da jednostavno budu isključeni iz saobraćaja nakratko. Mi na taj način pokazujemo svoju nemoć, a oni izlaze jači i još bezobrazniji. Zato ovo nije posao koji se uradi za dva dana, već sistemsko rešenje za Novi Sad - poručuje Kravić.
(BILSV, 15.03.2018)



Odbori LSV | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Imamo ljude, ideje i projekte

SREMSKA MITROVICA – U izbornoj trci za mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak“, koja nosi redni broj 6, nalazi se Miodrag Mitrović, koji za list Danas ističe da su sigurno oni koji su ga kandidovali prepoznali šta to on sve namerava da uradi ako bude izabran za gradonačelnika.
Odbori LSV | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Asfaltiraju se ulice u "Maloj Americi"

ZRENJANIN - Počeli su dugo očekivani radovi na asfaltiranju centralnih ulica u naselju "Rade Končar", u mesnoj zajednici "Mala Amerika" u Zrenjaninu. Ovim će biti završeni obimni i kompleksni radovi na obnovi infrastrukture naselja, koji obuhvataju ne samo rekonstrukciju kolovoza i pešačkih staza, već i toplovodne i kišne kanalizacione mreže, kao i izgradnju novih parking mesta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Opet napadnute prostorije LSV

Novi Sad, 25. aprila - U noći između 24. i 25. aprila, kamenom je razbijen prozor na prostorijama Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin. Reč je o prostorijama koje se nalaze na drugom spratu zgrade u Omladinskoj ulici 54, i tom prilikom su razbijena oba okna na duplom prozoru, a staklo se raspršilo po celoj prostoriji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook