Novi Sad ulazi u borbu protiv divljih taksista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 03. 2018. | Komentara: 0

Novi Sad ulazi u borbu protiv divljih taksista

NOVI SAD - Novosadska vlast je radi borbe protiv "divljih" taksista formirala radnu grupu čiji predsednik je član gradskog veća Aleksandar Kravić, preneo je Radio021. Prema njegovim rečima, Novi Sad dugo godina ima problem divljih taksista, a čijem rešavanju se sada pristupa sistemski. Ovi vozači "na crno" učestvuju u saobraćaju, ne plaćaju poreze i doprinose, nemaju nikakve oznake, a opasnost su i za putnike jer se o njima malo toga zna ili se ništa ne zna. 

lsv
 
- Uglavnom je reč o linijskim taksi vozilima koji idu iz i do Beočina, Futoga i Bačke Palanke, dobro su organizovani i umreženi, a odbijaju da uđu u legalni sistem taksi prevoza. Tačno je poznato gde prikupljaju putnike i ostavljaju putnike - to je uglavnom kod Futoške pijace, gde se parkiraju i na kolovoz i ugrožavaju redovni saobraćaj i kretanje pešaka. Osim što uzimaju dobar deo prihoda od legalnih taksista, potencijalno ugrožavaju i bezbednost putnika bez ikakve odgovornosti - navodi Kravić za 021.
 
Kako dodaje, nemoguće je potpuno ih eliminisati iz saobraćaja, ali mogu biti isključeni, kontrolisani i, što je najbitnije, kažnjavani, te su u radnoj grupi i svi nadležni organi koji čine "kariku" odgovornosti. 
 
- Nije rešenje da jednostavno budu isključeni iz saobraćaja nakratko. Mi na taj način pokazujemo svoju nemoć, a oni izlaze jači i još bezobrazniji. Zato ovo nije posao koji se uradi za dva dana, već sistemsko rešenje za Novi Sad - poručuje Kravić.
(BILSV, 15.03.2018)



Odbori LSV | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Bezbednost građanki i građana mora biti na prvom mestu

ZRENJANIN - U narednom periodu, odnosno u naredne četiri godine, ću se truditi da zastupam interese svih građanki i građana Zrenjanina u Skupštini AP Vojvodine – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u pokrajinskom parlamentu, po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton.
Odbori LSV | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 0

Otvorena vrata za spas trščara

NOVI SAD - Mesni odbor „Sava Kovačević“ Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad organizovao je danas akciju „Otvorena vrata za spas trščara“ kako bi sugrađanke i sugrađane još jednom upozorio na značaj i lošu situaciju ovih kuća koje se nalaze u Ulici kraljevića Marka.
Odbori LSV | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 0

Bez lažnih obećanja

BEČEJ – Liga socijaldemokrata Vojvodine ne obećava, poput drugih stranaka, otvaranje novih radnih mesta niti novac koji će padati sa neba ukoliko Liga dođe na vlast, već će i dalje insistirati na borbi za Vojvodinu i mogućnost da ona raspolaže svojom imovinom, istakao je na tribini u Drljanu šef izbornog štaba OO LSV Bečej Tot Ferenc.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook