Novo poskupljenje - novi udar na najugroženije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 11. 12. 2019. | Komentara: 0

Novo poskupljenje - novi udar na najugroženije

Zrenjanin, 11. decembar 2019 - Iako smo mislili da od poskupljenja struje u vreme grejne sezone nema dalje, ovih dana nas je zatekla vest da nas od 1. januara 2020. godine očekuje još jedno poskupljenje, još jedan udar na džepove građana. Naime, vlast koja nema dodira sa potrebama i problemima građana donela je odluku da poskupljuje taksa za javne medijske servise RTS i RTV. 

LSV

Dakle, došli smo u situaciju da umesto da se pretplata ukine, kao što je obećavano od 2013. godine,  pretplata se povećava. Jedno se obećava, nešto sasvim drugo se sprovodi u praksi. 
Posebno je problematično to što je Srbija prema poslednjim informacijama pala na rang listi medijskih sloboda (Globalni indeks medijskih sloboda Reportera bez granica) što dovodi u pitanje i rad javnih servisa. 

Ova taksa se plaća preko računa za struju, koja je od početka decembra poskupela za 3,9 posto. Upozorili smo tada da je materijalno-finansijski položaj penzionera veoma loš, jer oko milion penzionera živi sa manje od 200 evra mesečno i da penzioneri nemaju novca ni zalečenje niti za najosnovnije potrebe i da mnogi od njih žive na granici bede. Međutim, ne radi se ovde ni samo o penzionerima. U Srbiji 1,8 miliona građana živi na ivici siromaštva. A vlast ne prestaje da nas iznenađuje udarima na ionako skromne budžete građana.
 
I uvek sve ide po leđima građana - struja je poskupela samo za građanstvo, a ne i za industriju, a država spasava budžet preko leđa najugroženijih, pa je od penzija ušteđeno 616 miliona evra, dok je država strane investitore subvencionisala sa 860 miliona. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva predstavnike vlasti da pokažu bar minimum odgovornosti i da, kada donose odluke, prvo razmisle o tome kakve će to posledice imati na najugroženije članove našeg društva.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin



Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 2

Vojska da ustupi napuštene prostore

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton apelovao je danas na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da prihvati inicijativu novosadskog Društvenog centra da se prostor kasarne "Dr Arčibald Rajs" ustupi na korišćenje udruženjima građana i mladim aktivistima.
Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Bolji dani za kikindske trudnice

KIKINDA – Ligaši u Kikindi nisu do kraja zadovoljni koracima koje je preduzela lokalna samouprava u pogledu trudnica, iako su napravljeni neki pomaci, ocenio je šef kikindskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloš Šibul. Kako je naveo, broj stanovnika opštine Kikinda između dva popisa smanjio se za 10 odsto, zbog čega je inicijativa Lige socijaldemokrata Vojvodine za poboljšanje materijalnog statusa trudnica goruće pitanje koje se ne sme odlagati.
Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

LSV u Vršcu sve jača

VRŠAC – Iako je Liga socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu vanparlamentarna stranka, to GrO LSV Vršac ni na koji način nije sprečilo da tokom prethodne godine preduzme niz veoma uspešnih akcija, tribina, foruma i konferencija, navodi predsednik vršačkih ligaša Dušan Vladislav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook