Novoimenovani direktori da predoče u kakvom su stanju zatekli gradska preduzeća

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 10. 07. 2014. | Komentara: 0

Novoimenovani direktori da predoče u kakvom su stanju zatekli gradska preduzeća

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada će od naredne sednice tražiti od novoimenovanih direktora javnih i javnokomunalnih preduzeća da jasno predoče u kakvom su stanju zatekli ta preduzeća, koliko je zaposlenih i po kojem osnovu u protekle dve godine, te da li će zahtevati utvrđivanje odgovornosti zbog loših rezultata svojih prethodnika.

LSVU saopštenju Gradskog odbora LSV Novi Sad se ističe da će Liga to učiniti, ako direktori budu odbili da to urade, jer, kako ističu, neko mora da odgovara za upropaštavanje gradskih preduzeća i nabijanje dugova.

- Katastrofalno stanje i opštu konfuziju možda najbolje ilustruje predlog Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije za temeljnu reformu javnih i javnokomunalnih preduzeća Novog Sada. Dakle, stranka koja dve godine doslovno uništava pojedina gradska preduzeća i ustanove, sada pokušava sebe da predstavi kao grupu eksperata koja se vratila sa dugog letovanja i zatekla gradska preduzeća u lošem stanju – navodi se u sopštenju i dodaje da sve za čega se danas zalaže i sve što danas predlaže DSS mogli su da urade u protekle dve godine koliko su na vlasti.

- Umesto racionalizacije – zapošljavali su preko svake mere. Koliko ljudi je, recimo, zaposlio u JGSP Novi Sad taj isti DSS koji sada predlaže racionalizaciju broja zaposlenih? Prema našim saznanjima, preko 150. Veći od broja zaposlenih je samo dug koji su ostavili za sobom. Kako je taj isti DSS, recimo, vodio PU „Radosno detinjstvo“? Pa njihova ideje je bila segregacija, odvajanje devojčica od dečaka po ugledu na vrtić u Rusiji?! Njihovom, DSS rukovodstvu „Radosnog detinjstva“, su se dešavali štrajkovi vaspitačica i protesti roditelja. Zar misle da im je to neko zaboravio? – pitaju novosadski ligaši.

LSV podseća da DSS, koja je u vlasti u Novom Sadu, predlaže da usluge komunalnog sektora treba da pojeftine i pita ih zašto su dozvolili da u protekle dve godine sve samo poskupljuje.

- Oni, DSS, posle dve godine vlasti ukazuju da je stanje u javnom i javnokomunalnom sektoru neodrživo i da u njemu ima korupcije? Pa šta rade dve godine?! Oni predlažu vraćanje osnovnim delatnostima? Pa što su otvarali nove delatnosti i odmah zapošljavali ljude u njima? Zar nije JGSP Novi Sad otvorio turističku agenciju pod njihovim rukovodstvom? Verovatno su to i razlozi zbog kojih su im koalicioni partneri sada u rekonstrukciji vlasti uskratili dalje upravljanje nad JGSP „Novi Sad“ – istaknuto je u saopštenju GrO LSV Novi Sad.

LSV navodi da stanje u gradskim javnim i javnokomunalnim preduzećima nije bilo dobro ni do dolaska kadra DSS, ali je moglo da se popravi.
- Nakon njih, to će biti izuzetno težak posao na kojem LSV uveliko radi i za koji će tražiti podršku građana – zaključuju novosadski ligaši.

 (BILSV, 10.07.2014)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook