Obezbeđena sredstva za početak rekonstrukcije magistralnog vrelovoda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 05. 2012. | Komentara: 0

Obezbeđena sredstva za početak rekonstrukcije magistralnog vrelovoda

ZRENJANIN - Ministarstvo infrastrukture i energetike Republike Srbije doniralo je 150 miliona dinara bespovratnih sredstava JKP „Gradska toplana“ Zrenjanin za prvu fazu rekonstrukcije magistralnog vrelovoda, a nedavno je potpisan i nov ugovor o nastavku aranžmana sa nemačkim KfW fondom (Razvojna banka Nemačke) koji, pod povoljnim uslovima, kreditira revitalizaciju daljinskih sistema grejanja u 18 gradova Srbije – rekao je u intervjuu za List Zrenjanin Vladimir Tešić, direktor JKP „Gradska toplana”.

Vladimir Tešić

On je tom prilikom istakao da su sredstva dobijena od Ministarstva infrastrukture i energetike bespovratna sredstva, odnosno donacija od 150 miliona dinara, a da KfW aranžman podrazumeva namensko kreditiranje toplana po veoma povoljnim uslovima.
- Početak radova shodno KfW aranžmanu se očekuje naredne godine, do kada će JKP „Gradska toplana“ završiti prvu fazu rekonstrukcije vrelovoda zahvaljujući donatorskim sredstvima – naglasio je Tešić, dodajući da donacija Ministarstva znači da zrenjaninska Toplana neće morati da povuče celokupan kreditni iznos od nemačke razvojne banke za predstojeću sanaciju vrelovoda.

- Rekonstrukcija vrelovoda je sledeći korak u ostvarivanju ušteda na sistemu daljinskog grejanja nakon izgradnje i aktiviranja sopstvenog pogona za proizvodnju toplotne energije – objasnio je Tešić odgovarajući na pitanje šta će rekonstrukcija vrelovoda značiti za Zrenjanince. Prema njegovim rečima magistralni vrelovod u gradu Zrenjaninu je u veoma lošem stanju. Godišnji gubici toplotne energije su oko 14%, što iznosi približno 2.000.000,00 Sm3 gasa, odnosno prevedeno u novčane pokazatelje, JKP „Gradska toplana“ gubi 80.000.000 dinara na godišnjem nivou zbog zastarele infrastrukture. Toplana se zahtevom obratila za pomoć Vladi Republike Srbije, jer se finansijska sredstva neophodna za ovu svrhu ne mogu obezbediti iz sopstvenih izvora ili gradskog budžeta.

-Radovi će početi nakon okončanja postupka javne nabavke, u kom će biti izabran izvođač radova, odnosno čim bude potpisan ugovor sa izabranim izvođačem – najavio je Tešić, dodajući da očekuje da to bude do kraja sledećeg meseca.

(BILSV, 31.05.2012.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook