Obezbediti bolje uslove za poljoprivrednike

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Obezbediti bolje uslove za poljoprivrednike

ZRENJANIN - Predsednik Odbora za poljoprivredu Gradskog odbora LSV Zrenjanin i član Gradskog veća grada Zrenjanina, zadužen za resor poljoprivrede Petar Mihajlov, na današnjoj konferenciji za novinare pričao o mogućim problemima u  subvencionisanju ratarske proizvodnje za ekonomsku 2012. godinu.

Petar Mihajlov

- Kao što je svima poznato, subvencije imaju svrhu ako su na vreme isplaćene i ako su u adekvatnom iznosu. Svedoci smo da je pšenica zasejana na rekordno malim površinama, a utrošeno je samo mineralno đubrivo, ali i da od subvencija nema ništa. Podsećam Vladu RS da, pored toga što nije isplatila subvencije, nije propisala ni kako će se subvencionisati ratarska proizvodnja – rekao je Petar Mihajlov. On je dodao da je za poljoprivrednike neophodno da ih Vlada RS, odnosno nadležno ministarstvo, na vreme obaveste na koja sredstva će proizvođači moći da računaju.

- Zabrinuti smo, a mislimo sa pravom, da li će subvencija biti, jer znamo da su one za prošlu godinu isplaćene iz budžeta za ovu godinu. Takođe, mi ne znamo da li će iznos sredstava po hektaru za ratarsku proizvodnju biti kao prošle godine, jer ako bude tako, onda će poljoprivrednici ostati uskraćeni za prave naknade troškova i sav repro materijal. Pritom je i energija poskupela za 20 do 30 odsto, tako da će za prošlogodišnjih 14 hiljada dinara, ukoliko taj iznos ostane nepromenjen, moći da kupe manje repro materijala i nafte – zaključio je Petar Mihajlov. On je ovom prilikom apelovao na resorno ministarstvo da što hitnije propiše uredbu o subvencionisanju, ali i da je ispoštuje, jer će subvencije postići pravi efekat samo ako budu na vreme isplaćene.

(BILSV, 14.02.2012.)Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Odbori LSV | Sreda, 24. 06. 2020. | Komentara: 0

LSV podbacila na izborima

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i nosilac liste koalicije Vojvođanski front za Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da je LSV podbacila na izborima i da za to ima više razloga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook