Obezbediti bolje uslove za poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Obezbediti bolje uslove za poljoprivrednike

ZRENJANIN - Predsednik Odbora za poljoprivredu Gradskog odbora LSV Zrenjanin i član Gradskog veća grada Zrenjanina, zadužen za resor poljoprivrede Petar Mihajlov, na današnjoj konferenciji za novinare pričao o mogućim problemima u  subvencionisanju ratarske proizvodnje za ekonomsku 2012. godinu.

Petar Mihajlov

- Kao što je svima poznato, subvencije imaju svrhu ako su na vreme isplaćene i ako su u adekvatnom iznosu. Svedoci smo da je pšenica zasejana na rekordno malim površinama, a utrošeno je samo mineralno đubrivo, ali i da od subvencija nema ništa. Podsećam Vladu RS da, pored toga što nije isplatila subvencije, nije propisala ni kako će se subvencionisati ratarska proizvodnja – rekao je Petar Mihajlov. On je dodao da je za poljoprivrednike neophodno da ih Vlada RS, odnosno nadležno ministarstvo, na vreme obaveste na koja sredstva će proizvođači moći da računaju.

- Zabrinuti smo, a mislimo sa pravom, da li će subvencija biti, jer znamo da su one za prošlu godinu isplaćene iz budžeta za ovu godinu. Takođe, mi ne znamo da li će iznos sredstava po hektaru za ratarsku proizvodnju biti kao prošle godine, jer ako bude tako, onda će poljoprivrednici ostati uskraćeni za prave naknade troškova i sav repro materijal. Pritom je i energija poskupela za 20 do 30 odsto, tako da će za prošlogodišnjih 14 hiljada dinara, ukoliko taj iznos ostane nepromenjen, moći da kupe manje repro materijala i nafte – zaključio je Petar Mihajlov. On je ovom prilikom apelovao na resorno ministarstvo da što hitnije propiše uredbu o subvencionisanju, ali i da je ispoštuje, jer će subvencije postići pravi efekat samo ako budu na vreme isplaćene.

(BILSV, 14.02.2012.)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook