Očišćena tabla na ulazu u Belu Crkvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 01. 04. 2014. | Komentara: 0

Očišćena tabla na ulazu u Belu Crkvu

BELA CRKVA – Aktivisti Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva očistili su juče tablu sa višejezičnim natpisom naziva mesta koja je dan ranije prešarana crnim sprejem.

LSV

Višejezična tabla je postavljena pre nekoliko meseci a crnim sprejem su bili prešarani nazivi mesta na hrvatskom, rumunskom i mađarkom jeziku, a netaknut je ostao samo ćirilični natpis na srpskom jeziku. Kako se navode u saopštenju, ovom akcijom su ligaši želeli da ukažu da je veoma važno poštovanje multikulturalnost i da OO LSV Bela Crkva osuđuju svaki vid diskriminacije.

- Važno je da poštujemo naše komšije i ako govore drugim jezikom, jer je Bela Crkva oduvek bila multietnička sredina i ovakav vid skrnavljenja saobraćajnh znakova je sramotan. Aktivisti LSV su još jednom dokazali da ne trpe bilo kakav oblik nacionalne, religijske, ili bilo koje druge vrste diskriminacije – ističe se u saopštenju i dodaje:

- Samo petnaest minuta vremena, krpe, nitro-razredjivač i dobra volja bili su dovoljni da se ime Bele Crkve vidi ponovo i na jezicima naših komšija. Jasno šaljemo poruku huliganima koji su počinioci ovog gnusnog čina: Ne možete vi da šarate koliko mi možemo da brišemo!
 
(BILSV, 01.04.2014)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook