Od plastenika obećanih mladima danas ostala samo ruina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 04. 2018. | Komentara: 0

Od plastenika obećanih mladima danas ostala samo ruina

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika zrenjaninske vlasti da se izjasne šta se dešava sa plastenicima u Mesnoj zajednici Šumica, poručio je odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanin Vladimir Milošev.

LSV

Naime, 2014. godine su USAID i Ministarstvo omladine i sporta uz podršku lokalnih samouprava u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Kikindi finansirali postavljanje i infrastrukturu za plastenike sa ciljem da se podstaknu mladi ljudi da samostalno otpočnu sopstvenu proizvodnju. Zrenjanin je dobio 15 plastenika. Najavljeno je da se rezultati očekuju pred početak zime.

Međutim, plastenici su dodeljeni mladim poljoprivrednim proizvođačima u 2015. godini i to kasno pošto je poljoprivredna sezona već bila davno počela. Zatim od 2016. godine više nisu dodeljivani mladim poljoprivrednim proizvođačima. U međuvremenu se dogodila i vremenska nepogoda koja je uništila pola plastenika. Ako ovih dana obiđete plastenike u MZ Šumica, videćete da tamo sve stoji i propada bez ideje da se vrati u funkciju i dodeli poljoprivrednim proizvođačima.

Gradski čelnici ćute, a zrenjaninskoj javnosti nije poznato šta se dešava sa ovim projektom. Kao uostalom i sa mnogim drugim započetim i nikad realizovanim projektima gradske vlasti.

LSV najoštrije kritikuje neozbiljnost i nemar predstavnika gradske vlasti u Zrenjaninu. Tražimo od gradskih čelnika da prestanu da obećavaju ono što nisu sposobni ili ne žele da realizuju i da se smesta late posla.

(BILSV, 25.04.2018)



Odbori LSV | Nedelja, 15. 10. 2023. | Komentara: 0

Marton: Devet od deset dinara u Srbiji je u državnom budžetu. Prekinućemo tu centralizaciju!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton ističe da je sramno to što zrenjaninska vlast ćuti o, kako je ocenio, katastrofalnom stanju finansija lokalne samouprave. Poručio je i da je poražavajuće koliko je snažna centralizacija u zemlji.
Odbori LSV | Subota, 07. 10. 2023. | Komentara: 0

VOJVOĐANI-LSV: Grejna sezona u Subotici dovedena u pitanje. Bakić i Pastor nesposobni da reše problem.

VOJVOĐANI - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahtevaju od gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i predsednika Skupštine grada Balinta Pastora da javnosti objasne zašto je početak grejne sezone u gradu doveden u pitanje.
Odbori LSV | Petak, 06. 10. 2023. | Komentara: 0

Propuštena prilika da se napiše Plan razvoja grada po meri građana

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanin danas je na sednici gradske skupštine ukazala na štetnost loše urađenog Plana razvoja grada za period 2023-2030. godina



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook