Od plastenika obećanih mladima danas ostala samo ruina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 04. 2018. | Komentara: 0

Od plastenika obećanih mladima danas ostala samo ruina

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika zrenjaninske vlasti da se izjasne šta se dešava sa plastenicima u Mesnoj zajednici Šumica, poručio je odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanin Vladimir Milošev.

LSV

Naime, 2014. godine su USAID i Ministarstvo omladine i sporta uz podršku lokalnih samouprava u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Kikindi finansirali postavljanje i infrastrukturu za plastenike sa ciljem da se podstaknu mladi ljudi da samostalno otpočnu sopstvenu proizvodnju. Zrenjanin je dobio 15 plastenika. Najavljeno je da se rezultati očekuju pred početak zime.

Međutim, plastenici su dodeljeni mladim poljoprivrednim proizvođačima u 2015. godini i to kasno pošto je poljoprivredna sezona već bila davno počela. Zatim od 2016. godine više nisu dodeljivani mladim poljoprivrednim proizvođačima. U međuvremenu se dogodila i vremenska nepogoda koja je uništila pola plastenika. Ako ovih dana obiđete plastenike u MZ Šumica, videćete da tamo sve stoji i propada bez ideje da se vrati u funkciju i dodeli poljoprivrednim proizvođačima.

Gradski čelnici ćute, a zrenjaninskoj javnosti nije poznato šta se dešava sa ovim projektom. Kao uostalom i sa mnogim drugim započetim i nikad realizovanim projektima gradske vlasti.

LSV najoštrije kritikuje neozbiljnost i nemar predstavnika gradske vlasti u Zrenjaninu. Tražimo od gradskih čelnika da prestanu da obećavaju ono što nisu sposobni ili ne žele da realizuju i da se smesta late posla.

(BILSV, 25.04.2018)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook