Od plastenika obećanih mladima danas ostala samo ruina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 04. 2018. | Komentara: 0

Od plastenika obećanih mladima danas ostala samo ruina

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika zrenjaninske vlasti da se izjasne šta se dešava sa plastenicima u Mesnoj zajednici Šumica, poručio je odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanin Vladimir Milošev.

LSV

Naime, 2014. godine su USAID i Ministarstvo omladine i sporta uz podršku lokalnih samouprava u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Kikindi finansirali postavljanje i infrastrukturu za plastenike sa ciljem da se podstaknu mladi ljudi da samostalno otpočnu sopstvenu proizvodnju. Zrenjanin je dobio 15 plastenika. Najavljeno je da se rezultati očekuju pred početak zime.

Međutim, plastenici su dodeljeni mladim poljoprivrednim proizvođačima u 2015. godini i to kasno pošto je poljoprivredna sezona već bila davno počela. Zatim od 2016. godine više nisu dodeljivani mladim poljoprivrednim proizvođačima. U međuvremenu se dogodila i vremenska nepogoda koja je uništila pola plastenika. Ako ovih dana obiđete plastenike u MZ Šumica, videćete da tamo sve stoji i propada bez ideje da se vrati u funkciju i dodeli poljoprivrednim proizvođačima.

Gradski čelnici ćute, a zrenjaninskoj javnosti nije poznato šta se dešava sa ovim projektom. Kao uostalom i sa mnogim drugim započetim i nikad realizovanim projektima gradske vlasti.

LSV najoštrije kritikuje neozbiljnost i nemar predstavnika gradske vlasti u Zrenjaninu. Tražimo od gradskih čelnika da prestanu da obećavaju ono što nisu sposobni ili ne žele da realizuju i da se smesta late posla.

(BILSV, 25.04.2018)



Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2023. | Komentara: 0

Građanima Zrenjanina potrebna jedna i po plata da prežive mesec

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novi Sad nije po meri stanovnika, već investitora

Šef odborničke grupe Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je da odbornici LSV neće podržati nijednu tačku radne sednice gradskog parlamenta, jer je vođenje Novog Sada „isuviše otišlo u pogrešnu stranu”.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Bakić i Pastor bi izbore za savete mesnih zajednica u Subotici održali 2043. godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da lokalna vlast u Subotici, na čelu sa Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, zanemaruje interese građana i rad svodi na zadovoljenje sopstvenih interesa i interesa Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook