Odata počast žrtvama Velike racije u Bečeju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 29. 01. 2017. | Komentara: 0

Odata počast žrtvama Velike racije u Bečeju


BEČEJ - Članovi Opštinskog odbora (OO) Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Bečeja i ove godine su položili vence na spomenik žrtvama Velike racije u tom mestu. Između 26. i 28. januara 1942. godine 128 muškaraca, 86 žena, 19 starih i 15 dece bačeno je u Tisu pod led.

LSV

Prema rečima  predsednika OO LSV Bečej Ferenc Tota, ne sme se dopustiti da se zaborave strahoviti zločini koji su počinjeni.

- Mržnja je izrodila pokolj. Slobodno možemo reći genocid. Sve te žrtve, danas su deo naše istorije, našeg grada u kojem u miru i slozi žive ljudi različitih veroispovesti i nacionalnosti - istakao je Tot i dodao da su, umesto mržnje, tolerancija i poštovanje jedini načini kojima možemo izbeći ponavljanje takvih stradanja.

Skupu su, pored rodbine i građana Bečeja, prisustvovali predstavnici ambasade Izraela i Mađarske, Saveza jevrejskih opština i tri crkve, jevrejske, pravoslavne i rimokatoličke.

(BILSV, 29.01.2017.)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook