Odgovornost za nezakonito imenovanje pomoćnika predsednika Skupštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 06. 2015. | Komentara: 0

Odgovornost za nezakonito imenovanje pomoćnika predsednika Skupštine

ZRENJANIN - Ko će odgovarati za nezakonito imenovanje trojice, zatim dvojice pomoćnika predsednika Skupštine grada i trošenje 10 miliona dinara građana i građanki Zrenjanina za njihove plate, upitala je danas predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislava Jovanov.

LSV

Ona je na konferenciji za novinare istakla da su LSV i ostale stranke opozicije jasno ukazivale na nezakonitost izmišljanja radnih mesta koje Zakon o lokalnoj samoupravi ne poznaje i koja ne postoje u praksi.

- Danas, kada je nadležno ministarstvo izdalo nalog da se ukinu izmišljena radna mesta, LSV zahteva krivičnu odgovornost odgovornih lica koja su dozvolila zloupotrebu Skupštine i budžeta grada. Na poslednjoj sednici Skupštine usvojen je Predlog odluke o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine Grada Zrenjanina, na osnovu kog se, između ostalog, u celosti briše odeljak koji definiše postojanje pomoćnika predsednika Skupštine. Stoga, zahtevamo Izveštaje o njihovom dosadašnjem (ne)radu – navela je Jovanov.

Ona je upitala i šta je Savet za rodnu ravnopravnost uradio do sada, jer nije podneo Izveštaj o radu.

- Rodna ravnopravnost pretpostavlja da muškarci i žene imaju jednake preduslove za ostvarivanje ljudskih prava. Svrha Saveta za rodnu ravnopravnost je da obezbeđuje ravnopravnost polova, vodi politiku jednakih mogućnosti, podstiče i unapređuje ravnopravnost polova, da razmatra mere i aktivnosti značajne za postizanje ravnopravnosti polova i ostvarivanje jednakih mogućnosti. Da li je u budžet grada uvedeno rodno budžetiranje? Ono je svrsishodno i korisno, ne samo za žene, nego za društvo uopšte – naglasila je Branislava Jovanov i ponovila da Liga traži izveštaj i, ukoliko ništ anije urađeno, odgovornost.

(BILSV, 23.06.2015)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook