Odlaganje licitacije državnog zemljišta u Vršcu nanosi štetu građanima i budžetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 13. 12. 2017. | Komentara: 0

Odlaganje licitacije državnog zemljišta u Vršcu nanosi štetu građanima i budžetu

Vršac, 13. decembar 2017 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Vršca zatražio je od čelnika lokalne vlasti da odgovore zašto se dočekao kraj godine, a da nije raspisana licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji te opštine.

LSV

Član gradskog veća zaduženog za poljoprivredu Slobodan Jovanov  mora da objasni i kada je predat godišnji program zaštite i uređenja državnog poljoprivrednog zemljišta resornom ministarstvu.

Ova pitanja nisu slučajno postavljena, jer pretpostavljamo da upravo zbog kašnjenja predaje programa zaštite i uređenja državnog poljoprivrednog zemljišta ministarstvu, lokalna samouprava nije bila u mogućnosti da raspiše licitaciju.

Da je urađeno sve kako treba i u predviđenim rokovima, verujemo da bi zakupci na poljima već imali posejanu pšenicu. A kasa lokalne samouprave punija za znatnu količinu novca.

Ne  posedujemo tačne informacije o tome kolika je površina državnog poljoprivrednog zemljišta koja ide pod zakup, pa smo stoga prvo i postavljali gore navedena pitanja. Međutim,ako uzmemo za primer iskustva iz ranijih godina na osnovu kojih znamo da je licitacija od oko 10.000 do 12.000  hektara poljoprivrednog zemljišta donosila lokalnoj samoupravi direktno u budžet preko 50.000.000,00 dinara, onda s pravom tražimo odgovore na postavljena pitanja.

Smatramo da se zbog svega ovog nanosi ogromna šteta kako vrščkim poljoprivrednim proizvođačima tako i lokalnoj samoupravi.

GrO LSV Vršac se nada što bržem rešenju problema,  jer nikome nije u interesu da zemlja ostane neobrađena, jer se otvara i mogućnost zloupotrbe i uzurpacije državne zemlje što stvara nove probleme.

predsednik Izvršnog Odbora GrO Vršca
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Kanački




Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook