Odmah sprečiti širenje neprijatnih mirisa iz kafilerije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 07. 2018. | Komentara: 0

Odmah sprečiti širenje neprijatnih mirisa iz kafilerije

ZRENJANIN – Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.

LSV

- Tokom cele godine našim gradom se šire nepodnošljivi mirisi. Najgore je u letnjem periodu kada su temperature visoke. Tada se stanovnici mesnih zajednica Dositej Obradović, Zeleno polje, Mužlja, Sava Kovačević i drugih žale da je smrad nesnosan. Svaki njihov pokušaj da alarmiraju postojanje ovog problema se završi bezuspešno, jer nadležni organi ne čine ništa da reše problem i građani su ogorčeni – naveo je Čapo u saopštenju.

On ističe da, osim što je neprijatno živeti u takvom okruženju, širenje ovih mirisa izaziva i posledice po zdravlje pa se kod ljudi javljaju različiti simptomi kao što su zamor, nesanica, mučnina i glavobolja.

- Širenje ovakvih mirisa nije dozvoljeno ni u jednoj civilizovanoj zemlji. Liga socijaldemokrata Vojvodine je pokrenula ovo pitanje u javnosti. Na sednici Skupštine grada zatražili smo odgovor na pitanje šta je preduzeto da bi se sprečilo širenje neprijatnih mirisa, ali i mi i svi građani Zrenjanina smo ostali bez odgovora. Ovim se nastavlja suluda neodgovornost gradske vlasti prema Zrenjaninkama i Zrenjanincima, jer ne samo da ne rešavaju problem, već ostaju bezobrazno nemi i na žalbe – ističe Dejan Čapo.

Kaže da je Zrenjanin danas crna rupa u Vojvodini i Srbiji. U ovom gradu je, prema njegovim rečima, prosek plata ispod republičkog, a potrošačka korpa među najvišim u zemlji pa Zrenjaninci jedva sastavljaju kraj s krajem. 

- Zrenjaninska privreda je u veoma lošem stanju, broj nezaposlenih je veliki i u konstantnom porastu, investitori ne dolaze u naš grad, a infrastruktura našeg grada propada. Nemamo zdravu pijaću vodu i sad smo uskraćeni i za čist vazduh. Građani Zrenjanina nisu građani drugog reda. I oni kao i svi drugi imaju pravo na kvalitetan vazduh. Pozivamo gradske čelnike da odmah reše ovaj problem koji pogađa naš grad i obezbede našim sugrađanima uslove za kvalitetan i dostojanstven život. Ukoliko nisu sposobni da to učine, neka se povuku i prepuste upravljanje gradom onima koji to mogu – zaključio je Čapo. 
(BILSV, 17.07.2018)



Odbori LSV | Sreda, 14. 11. 2012. | Komentara: 0

Liga traži odgovore od zrenjaninskih čelnika

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozdravlja odluku da se uradi revizija započetih i najavljenih investicija u gradu Zrenjaninu i ispitaju mogućnosti za započinjanje novih, navedeno je u dopisu koji je GrO LSV Zrenjanin danas uputio gradskim čelnicima.
Odbori LSV | Sreda, 14. 11. 2012. | Komentara: 0

Novi vandalizam u Pančevu

Tokom protekle noći ponovo je skinuta zastava AP Vojvodine sa jarbola na visini od sedam metara.
Ligašice i ligaši u Pančevu su 27. oktobra protestvovali ispred Policijske uprave jer tokom tri godine nisu pronađeni počinioci nijednog od trinaest napada na LSV u ovom mestu.
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Petrovački: Dan grada Pančeva treba da bude 28. februar

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo smatra da bi, umesto 8. novembra, koji se od 2001. godine slavi kao Dan grada Pančeva, za novi praznik bio mnogo prikladniji 28. februar, kada je 1794. godine, po ukazu austrijskog cara Franca Prvog, Pančevo dobilo status slobodnog carskog grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook