Odmah sprečiti širenje neprijatnih mirisa iz kafilerije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 07. 2018. | Komentara: 0

Odmah sprečiti širenje neprijatnih mirisa iz kafilerije

ZRENJANIN – Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.

LSV

- Tokom cele godine našim gradom se šire nepodnošljivi mirisi. Najgore je u letnjem periodu kada su temperature visoke. Tada se stanovnici mesnih zajednica Dositej Obradović, Zeleno polje, Mužlja, Sava Kovačević i drugih žale da je smrad nesnosan. Svaki njihov pokušaj da alarmiraju postojanje ovog problema se završi bezuspešno, jer nadležni organi ne čine ništa da reše problem i građani su ogorčeni – naveo je Čapo u saopštenju.

On ističe da, osim što je neprijatno živeti u takvom okruženju, širenje ovih mirisa izaziva i posledice po zdravlje pa se kod ljudi javljaju različiti simptomi kao što su zamor, nesanica, mučnina i glavobolja.

- Širenje ovakvih mirisa nije dozvoljeno ni u jednoj civilizovanoj zemlji. Liga socijaldemokrata Vojvodine je pokrenula ovo pitanje u javnosti. Na sednici Skupštine grada zatražili smo odgovor na pitanje šta je preduzeto da bi se sprečilo širenje neprijatnih mirisa, ali i mi i svi građani Zrenjanina smo ostali bez odgovora. Ovim se nastavlja suluda neodgovornost gradske vlasti prema Zrenjaninkama i Zrenjanincima, jer ne samo da ne rešavaju problem, već ostaju bezobrazno nemi i na žalbe – ističe Dejan Čapo.

Kaže da je Zrenjanin danas crna rupa u Vojvodini i Srbiji. U ovom gradu je, prema njegovim rečima, prosek plata ispod republičkog, a potrošačka korpa među najvišim u zemlji pa Zrenjaninci jedva sastavljaju kraj s krajem. 

- Zrenjaninska privreda je u veoma lošem stanju, broj nezaposlenih je veliki i u konstantnom porastu, investitori ne dolaze u naš grad, a infrastruktura našeg grada propada. Nemamo zdravu pijaću vodu i sad smo uskraćeni i za čist vazduh. Građani Zrenjanina nisu građani drugog reda. I oni kao i svi drugi imaju pravo na kvalitetan vazduh. Pozivamo gradske čelnike da odmah reše ovaj problem koji pogađa naš grad i obezbede našim sugrađanima uslove za kvalitetan i dostojanstven život. Ukoliko nisu sposobni da to učine, neka se povuku i prepuste upravljanje gradom onima koji to mogu – zaključio je Čapo. 
(BILSV, 17.07.2018)



Odbori LSV | Utorak, 30. 10. 2012. | Komentara: 0

Država tretira žene kao građane drugog reda

ZRENJANIN – Potpredsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin dr Jovanka Koprivica upitala je na konferenciji za novinare da li su u našoj zemlji žene građani drugog reda.
Odbori LSV | Petak, 26. 10. 2012. | Komentara: 0

Protest ispred zgrade Policije u Pančevu

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu, zajedno sa svojim narodnim i pokrajinskim poslanicima, održaće u subotu, 27. oktobra, u 11 sati, protest ispred sedišta Policijske uprave Pančevo zbog kontinuiranih napada na prostorije ove stranke, a koji se ni u jednom od dvanaest slučajeva nije završio otkrivanjem počinilaca, rekla je na konferenciji za novinare predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Pančevo i članica Predsedništva LSV Marinika Čobanu.
Odbori LSV | Sreda, 24. 10. 2012. | Komentara: 0

Procedura koči rekonstrukciju mosta

SOMBOR – Iako je pre godinu dana Mesni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bački Monoštor ukazao na problem koji meštani ovog sela imaju od kada je zatvoren most na kanalu Dunav–Tisa–Dunav, poznatiji kao Šmaguc, mosta još nema. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook