Održana tribina o organskoj proizvodnji

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Održana tribina o organskoj proizvodnji

PANČEVO – Druga u nizu ciklusa poljoprivrednih tribinaodržana je juče u organizaciji Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo, u saradnji sa MO LSV Vojlovica u toj mesnoj zajednici.

LSV

Tom prilikom, stanovnici Vojlovice, prvenstveno poljoprivrednici, imali su po prvi put priliku da se, za vreme zimske pauze dok poljski radovi miruju, susretnu sa ovim vidom edukacije na temu organske proizvodnje, preventive i zaštite bilja i upotrebe hemijskih sredstava u uzgoju istih. Predavanje je vodila dr Radovanka Jakovljev-Lazić, stručnjak iz oblasti poljoprivrede, spremna da odgovori na sve nejasnoće koje postoje kod posetilaca tribine. Cilj svega zapravo jeste da se njeno znanje približi ljudima koji su na poljoprivrednom terenu, koji će podeliti svoja iskustva i postavljati pitanja, jer je ovo najbolji način da saznaju kako delovati u rizičnim situacijama, kako ne bi došlo do neželjenih posledica, a to do sada nisu imali prilike da čuju.  

– Kroz godine rada sam saznala da se mnogi ustručavaju da priznaju kada naiđu na problem, zato sam tu da čujem šta vas muči, želim da pomognem, tu ću biti i kada vam zatreba moja pomoć na terenu u praksi – istakla ja dr Jakovljev-Lazić. Kada je navela primere koji stvaraju nedoumicu, šta koristiti od pesticida, podstakla  je diskusiju i većina prisutnih je imala mnoštvo pitanja, na koja je dr Jakovljev-Lazić vrlo iscrpno, ali i konkretno odgovarala trudeći se, kako ona to kaže, da koristi u odgovorima samo recepte naših starih Vojvođana tj. gde možemo delovati prirodnim putem, nikako ne treba koristiti hemiju. Domaćin tribine, MO LSV Vojlovica, pozvao je sve poljoprivrednike da i na dalje sve nedoumice i pitanja ili probleme na koje se žale, ukažu i dostave ovoj organiziciji i da će im stručnjaci iz LSV što pre izaći u susret sa kompetentnim odgovorima i savetima. Predstavnici Vojlovačkih ligaša Marija Boršoš i Dragan Jovanović, svakodnevno su dostupni i na usluzi svojim sugrađanima jer da se LSV pita, mnoge bi stvari bile drugačije u našem gradu, a život svima lakši i Gradska uprava efikasnija. GrO LSV Pančevo je još jednom istakao zadovoljstvo da je Vlada republike Srbije usvojila izmene i dopune Zakona o saobraćaju kojim se LSV kao predlagač izborio da registracija traktora bude jednom i trajna, a ne svake godine, dodatno veliko opterećenje za svako poljoprivredno gazdinstvo.

(BILSV, 29. 12. 2011.)Odbori LSV | Sreda, 11. 09. 2019. | Komentara: 0

Bezbednost dece u saobraćaju ne sme biti ugrožena

Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas da se hitno postave semafori i adekvatna saobraćajna signalizacija u Zrenjaninu i okolnim naseljenim mestima, a posebno pored školskih objekata.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2019. | Komentara: 0

Ponižavajući položaj penzionera nedopustiv

Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upozorava na veoma loš materijalno-finansijski, ali i sveukupni položaj u kojem se nalaze penzioneri.
Odbori LSV | Utorak, 03. 09. 2019. | Komentara: 0

Identifikovati i sankcionisati odgovorne za grafite mržnje

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje novo ispisivanje grafita mržnje u Novom Sadu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook