Ono što zaradimo mora ostati ovde

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Ono što zaradimo mora ostati ovde

BAČKI MONOŠTOR - Nekada je u Vojvodini je ostajalo više od 90 odsto celokupnog dohotka koji je ostvarivan na njenoj teritoriji. Danas Vojvodina iz republičkog Budžeta godišnje ne dobija ni sedam odsto koje joj garantuje Ustav Srbije, uprkos tome što učestvuje sa oko 40 odsto u Budžetu – rekao je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški na sinoćnjoj predizbornoj tribini LSV u Bačkom Monoštoru.

LSVOn je upitao i zbog čega neko misli da, ako Vojvođani umeju da stvore i zarade novac, ne umeju da ga troše, već neko drugi to radi u njihovo ime. Pored Bogaroškog učesnica tribine bila je i Danica Baćanović, pomoćnica ministra Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja. Na skupu su bili prisutni i predstavljeni kandidati za poslanike Skupštine AP Vojvodine na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak” iz Sombora: Nataša Terbec, Dragan Nenadov, Zvonimir Štrbac i Zoran Terzin. Takođe, predstavljeni su i kandidati za odbornike u Skupštini grada Sombora iz Bačkog Monoštora: Ivan Mokriš, Marijan Marijanović, Ivana Roža i Darko Periškić. Nataša Terbec, kandidatkinja na većinskoj listi u izbornoj jedinici 47, naglasila je da se Liga socijaldemokrata Vojvodine već 22 godine bori za zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, za imovinu i izvorne prihode Vojvodine.

- Zalažemo se za suštinsku decentralizaciju, od lokalnog, preko srednjeg, do centralnog nivoa. Iz jednostavnog razloga što vi iz Bačkog Monoštora najbolje znate koji su vaši problemi i potrebe. Znate gde, kako i koliko novca treba uložiti i za šta. Isto važi za sva sela, grad Sombor, Vojvodinu i to je jedini način da dobijemo ono što nam pripada, da nam se vrati ono što smo zaradili, da bismo mogli živeti kvalitetnije – rekla je ona. Prisutne meštane je, pored nesigurne situacije sa subvencijama za poljoprivrednike, najviše zanimalo kada će most na kanalu Dunav–Tisa–Dunav biti obnovljen. Kako se čulo na tribini, most je veza sela sa Specijalnim rezervatom prirode Gornje Podunavlje i od velike važnosti je za Monoštorce.  Rekonstrukcija mosta je u proceduri i više nema nikakve dileme da li će most biti obnovljen ili ne. Bilo je potrebno usaglasiti dokumentaciju „Voda Vojvodine” i „Vojvodinašuma”, dobiti potrebne dozvole, nakon čega će biti raspisan tender za izvršenje radova. Liga socijaldemokrata Vojvodine će uvek insistirati na poštovanju procedure, što iziskuje više vremena, ali je preduslov da živimo uređenom društvu u kome se znaju i poštuju pravila – jedan je od zaključaka sa tribine.

(BILSV, 18.04.2012.)Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Odbori LSV | Sreda, 24. 06. 2020. | Komentara: 0

LSV podbacila na izborima

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i nosilac liste koalicije Vojvođanski front za Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da je LSV podbacila na izborima i da za to ima više razloga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook