Ono što zaradimo mora ostati ovde

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Ono što zaradimo mora ostati ovde

BAČKI MONOŠTOR - Nekada je u Vojvodini je ostajalo više od 90 odsto celokupnog dohotka koji je ostvarivan na njenoj teritoriji. Danas Vojvodina iz republičkog Budžeta godišnje ne dobija ni sedam odsto koje joj garantuje Ustav Srbije, uprkos tome što učestvuje sa oko 40 odsto u Budžetu – rekao je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški na sinoćnjoj predizbornoj tribini LSV u Bačkom Monoštoru.

LSVOn je upitao i zbog čega neko misli da, ako Vojvođani umeju da stvore i zarade novac, ne umeju da ga troše, već neko drugi to radi u njihovo ime. Pored Bogaroškog učesnica tribine bila je i Danica Baćanović, pomoćnica ministra Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja. Na skupu su bili prisutni i predstavljeni kandidati za poslanike Skupštine AP Vojvodine na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak” iz Sombora: Nataša Terbec, Dragan Nenadov, Zvonimir Štrbac i Zoran Terzin. Takođe, predstavljeni su i kandidati za odbornike u Skupštini grada Sombora iz Bačkog Monoštora: Ivan Mokriš, Marijan Marijanović, Ivana Roža i Darko Periškić. Nataša Terbec, kandidatkinja na većinskoj listi u izbornoj jedinici 47, naglasila je da se Liga socijaldemokrata Vojvodine već 22 godine bori za zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, za imovinu i izvorne prihode Vojvodine.

- Zalažemo se za suštinsku decentralizaciju, od lokalnog, preko srednjeg, do centralnog nivoa. Iz jednostavnog razloga što vi iz Bačkog Monoštora najbolje znate koji su vaši problemi i potrebe. Znate gde, kako i koliko novca treba uložiti i za šta. Isto važi za sva sela, grad Sombor, Vojvodinu i to je jedini način da dobijemo ono što nam pripada, da nam se vrati ono što smo zaradili, da bismo mogli živeti kvalitetnije – rekla je ona. Prisutne meštane je, pored nesigurne situacije sa subvencijama za poljoprivrednike, najviše zanimalo kada će most na kanalu Dunav–Tisa–Dunav biti obnovljen. Kako se čulo na tribini, most je veza sela sa Specijalnim rezervatom prirode Gornje Podunavlje i od velike važnosti je za Monoštorce.  Rekonstrukcija mosta je u proceduri i više nema nikakve dileme da li će most biti obnovljen ili ne. Bilo je potrebno usaglasiti dokumentaciju „Voda Vojvodine” i „Vojvodinašuma”, dobiti potrebne dozvole, nakon čega će biti raspisan tender za izvršenje radova. Liga socijaldemokrata Vojvodine će uvek insistirati na poštovanju procedure, što iziskuje više vremena, ali je preduslov da živimo uređenom društvu u kome se znaju i poštuju pravila – jedan je od zaključaka sa tribine.

(BILSV, 18.04.2012.)



Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine aktivno radi na tome da se obezbede uslovi da građani Zrenjanina žive pristojno od svog rada, dobiju zdravu pijaću vodu, udišu čist vazduh i imaju rešeno pitanje kafilerije, savremenog načina odlaganja i upravljanja otpadom. 
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.
Odbori LSV | Subota, 28. 12. 2019. | Komentara: 0

U Kikindi od jula 2020. skuplja voda. LSV: Ovo je skandalozna odluka

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda Miroslav Grujić kritikovao je odluku da voda u Kikindi poskupi za 10% u julu 2020. godine. Kako je navedeno u programu poslovanja JP „Kikinda“, koji je juče bio pred odbornicim kikindske skupštine, a voda bi trebalo da poskupi kako bi se ublažilo poskupljenje predviđeno u 2022. godini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook