Opština da pomogne poljoprivrednicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 20. 11. 2014. | Komentara: 0

Opština da pomogne poljoprivrednicima

KIKINDA – Potpredsednik GrO LSV Kikinda Miroslav Grujić skrenuo je pažnju lokalnim vlastima da moraju više pažnje obratiti na poljoprivrednike, ukazujući da za razliku od ostalih opština u kojima te lokalne samouprave snose troškove uklanjanja animalnog otpada nakon uginuća stoke, stočari kikindske opštine to moraju sami da plate. Upozorio je da je cena, iako snižena sa 35 na 28 din/kg i dalje veoma visoka većini stočara. 

LSV

– Na žalost, većina domaćinstava ima svega 2 ili 3 grla goveda i zamislite kolika je šteta takvom domaćinstvu prouzrokovana samim uginućem krave, a onda još treba da se izdvoji oko 15000 dinara za uklanjanje – naveo je on. 
Grujić je istakao da lokalne vlasti moraju o tome povesti računa i u budžetu za 2015. godinu izdvojiti sredstva za ovu namenu. Takođe, kikindski stočari imaju i problem kada je potrebno prinudno klanje određenog grla jer ne postoji klanica u kojoj bi se to obavilo. Grujić je obrazložio vlastima da bi otvaranje jedne takve klanice bilo dobro i za stočare i za samu opštinu jer u Severnobanatskom okrugu ima oko 40.000 grla stoke i klanicu bi koristili i stočari iz susednih opština. Ni zemljoradnici nisu bez problema, ističe Grujić, jer sve teže dolaze do svojih njiva. 
– Problem je u tome što krupni zemljoposednici i kompanije koje su otkupile ili zakupile parcele u kikindskom ataru sve više uzurpiraju kolske puteve, koji su već u tolikoj meri preorani da im se širina svela na toliko da se može samo biciklom proći – navodi on. Ti kolski putevi nisu privatno vlasništvo i Grujić smatra da nadležne službe moraju što pre izaći na teren, izvršiti premeravanja i kazniti one koji obrađuju i opštinske kolske puteve. 
– Plašimo se da se ne desi da opštinari i u ovom slučaju javnu površinu poklone privatnicima kao što je bio slučaj sa ilegalno postavljenim garažama na javnoj površini. Ne smemo dozvoliti da se oni koji krše zakon nagrađuju, a pošteni građani polako pretvaraju u građane drugog reda – naglasio je Grujić.

(BILSV, 20. 11. 2014)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook