OŠ Šamu Mihalj biće pred zatvaranjem ako bečejski SVM ostvari odeju da prevozi đake u OŠ Petefi Šandor!?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 03. 03. 2020. | Komentara: 0

OŠ Šamu Mihalj biće pred zatvaranjem ako bečejski SVM ostvari odeju da prevozi đake u OŠ Petefi Šandor!?

Bečej, 03. mart 2020. – U prethodnom periodu govorili smo o bahatom i nehumanom odnosu Opštinskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), a posebno predsednika bečejskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara Kiš Igora, prema direktorima škola koji su članovi SVM-a i o tome kako SVM diskriminiše učenike svih osnovnih škola jer ih stavlja u neravnopravan položaj u odnosu na učenike OŠ „Petefi Šandor“. Takođe, na teritoriji 3. Mesne zajednice (MZ Bratstvo Jedinstvo) prisiljava i tera pripadnike mađarske nacionalne zajednice, odnosno Mađare, čija deca treba da se upišu u prvi razred osnovne škole da se umesto OŠ „Šamu Mihalj“ upišu u OŠ „Petefi Šandor“, a time ugrožava opstanak škole „Šamu Mihalj“.

LSV

Predsednik bečejskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Kiš Igor, smatrajući da se nacionalni interes i pravo mađarske nacionalne manjine brani samo u školi „Petefi Šandor“ i smatrajući da samo u Donjem gradu žive Mađari, u opštini Bečej pravi razliku između Mađara i Mađara, smatraju da su Mađari u Donjem gradu više Mađari od ostalih Mađara koji žive u opštini Bečej. 

Pitamo predsednika bečejskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara i Opštinski odbor Saveza vojvođanskih Mađara zašto su više Mađari oni koji žive u Donjem gradu, a manje Mađari oni koji žive u Bačkom Petrovom Selu, Drljanu u trećoj ili prvoj mesnoj zajednici. Sa kojim pravom SVM na čelu sa Kiš Igorom određuju ko je vise Mađar, a ko je manje Mađar i po kojim kriterijumima oni to određuju? Liga socijaldemokrata Vojvodine nikada neće pristati na to, zalagaćemo se da nastavimo putem mira i tolerancije, da Opština Bečej ne bude grad podela, mržnje i predrasuda.

Ovog puta, treba da budemo složni i pokažemo da ne pristajemo na ucene, pritisak i manipulaciju od strane funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara u opštini Bečej, već da slobodno upisujemo svoju decu u škole u koje želimo i koje nam se nalaze u okolini i da tako sačuvamo sve škole u opštini, pa tako i OŠ „Šamu Mihalj“ u Bečeju čije nesmetano funkcionisanje sada direktno ugrožava politika Saveza vojvođanskih Mađara na čelu sa njihovim funkcionerom Kiš Igorom.

Pozivamo sve pripadnike mađarske nacionalne zajednice da osude ovakvo bahato, osiono i razorno ponašanje Opštinskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara, a posebno Kiš Igora koji je idejni tvorac ovih podela među Mađarima. Pozivamo Mađare u opštini Bečej da pogledaju oko sebe i da se zapitaju da li žive bolje zato što je Savez vojvođanskih Mađara i Kiš Igor u vlasti u opštini Bečej. Savez vojvođanskih Mađara na čelu sa Kiš Igorom osim razdora i podela nije ništa uradila da Mađari žive bolje u opštini Bečej.   

Na izborima koji nam predstoje, Mađari treba da kazne i da glasaju protiv Saveza vojvođasnkih Mađara i ovakve vrste politike, da Savezu vojvođanskih Mađara na čelu sa Kiš Igorom pokažu da ničiji lični i politički interesi ne mogu biti iznad istine, tolerancije i dobrobiti celokupne zajednice i da podrže Ligu socijaldemokrata Vojvodine, koja ravnopravno predstavlja sve građanke i građane opštine Bečej bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. 

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bečej



Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2023. | Komentara: 0

Građanima Zrenjanina potrebna jedna i po plata da prežive mesec

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novi Sad nije po meri stanovnika, već investitora

Šef odborničke grupe Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je da odbornici LSV neće podržati nijednu tačku radne sednice gradskog parlamenta, jer je vođenje Novog Sada „isuviše otišlo u pogrešnu stranu”.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Bakić i Pastor bi izbore za savete mesnih zajednica u Subotici održali 2043. godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da lokalna vlast u Subotici, na čelu sa Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, zanemaruje interese građana i rad svodi na zadovoljenje sopstvenih interesa i interesa Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook