Osam dugih godina lažnih obećanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 02. 06. 2020. | Komentara: 0

Osam dugih godina lažnih obećanja

Zrenjanin, 02. jun 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem konstatuju da je proteklih 8 godina bilo izuzetno teško za grad Zrenjanin i sve Zrenjanince. Grad su vodili ljudi koji su sve vreme građanima davali lažna obećanja, a grad doveli na ivicu propasti.

LSV

Obećali su da će građani dobiti zdravu pijaću vodu, a umesto toga kršili zakone i trošili novac građana. Iako su se stekli svi uslovi, štetan ugovor još uvek nije raskinut.

Građani Zrenjanina se i dalje guše u smradu kafilerije, a predstavnici naprednjačke vlasti nisu učinili baš ništa da se kafilerija zatvori. 

Obilaznica oko grada Zrenjanina je veoma važan infrastrukturni projekat za naš grad, a osim što su čak 7 puta obećavali i prolongirali rokove za završetak ovog projekta. Nismo videli ništa ni od obećanog autoputa do Beograda i Novog Sada. 

Osim toga, predstavnici gradske vlasti kao su se utrkivali u raznoraznim obećanjima koja izgleda niko nije imao ni nameru da ispuni, pa su obećali golf centar, akva park, kargo centar, autodrom, bob stazu. Nismo videli ništa ni od paraolimpijskog centra ili regionalnog reciklažnog centra. A ništa nije učinjeno ni na revitalizaciji Begeja. 

Ništa nisu ispunili.

Ali su zato na štetu građana doveli sumnjivu kinesku tehnologiju, izdali poljoprivredno zemljište Tenisu i ostalim „investitorima“ što se pokazalo da je propala investicija.
Svake godine nedopustivo mnogo kasnili sa licitacijom zemljišta.

Ukinuli sopstvena sredstva ustanovama kulture, zapostavili kulturno nasleđe grada, nisu vodili računa o kući Servo Mihalja, Sandićevoj kući, kući Filkovića, a Aleja velikana u Karađorđevom parku je ostavljena na milost i nemilost vandala koji su skrnavili spomenike.

Ostavili su infrastrukturu u katastrofalnom stanju - putevi se raspadaju, saobraćajna signalizacija je loša, autobuska stajališta zapuštena, pružni prelazi neobeleženi, javna rasveta je zanemarena...

Vladali su bahato i otuđeno od građana. Pokazali su neogdovornost prema javnom interesu i interesu građana Zrenjanina. Veoma često su, nažalost, pokazali da su nedorasli poslu koji su preuzeli. 

Za sve ovo vreme nisu podneli niti jedan izveštaj o radu, sve odluke su donosili samovoljno, bez konsultacije sa strukom, parlamentom ili građanima Zrenjanina. 

Dobra vest je da građani Zrenjanina imaju za koga da glasaju. Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuju da je vreme za Zrenjanin i sva naša sela. Vreme je da građani Zrenjanina dobiju vlast kakvu zaslužuju.

Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook