Oštro kazniti napadače na novomiloševačkog doktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2018. | Komentara: 0

Oštro kazniti napadače na novomiloševačkog doktora

Novi Bečej, 9. novembar 2018 - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Bečej osuđuje divaljački napad na lekara novomiloševačke ambulante i očekuje maksimalno oštre kazne za napadače.

Ovakav vandlizam i divljaštvo upozoravaju nas da i u male sredine, koje su važile za relativno mirne, stiže brutalno nasilje. Zato očekujemo da će nadležni organi kvalitetno sprovesti sve procedure i napadače kazniti najstrožim mogućim kaznama.

LSV

Adekvatno kažnjavanje nasilnika je samo jedan u nizu uslova koji se mora ispuniti da bi male, mirne sredine to i ostale. Kada se doktoru napravi klasična sačekuša da bi bio isprebijan letvom, zato što nije nasilnicima hteo da učini uslugu koja nije u njegovoj nadležnosti, pa on završi u urgentnom centru - to šalje jasnu poruku društvu ako se adekvatno ne sankcioniše.

U druge uslove očuvanja mira i smanjenja nasilja spadaju i opšta atmosfera u društvu, gde se putem medija i javnih istupanja sve više šire govor mržnje i tolerancija prema nasilju.

Trom pravosudni sistem, poplava nasilja u medijima od dominacije crnih hronika, preko odabira programa sa nasiljem u prvom planu i posebno verbalna i druga vrsta nasilja u najvišim institucijama koje treba da predstavljaju građane Srbije evidentno sve više dovode do shvatanja da je nasilje prihvatljivo.

Opštinski odbor Lige socijalldemokrata Vojvodine Novi Bečej ističe da ne sme biti olako shvaćen ovaj, niti bilo koji drugi brutalan napad. Nasilje nije prihvatljivo i uvek ćemo se boriti da se iskoreni iz svih pora društva: od javne komunikacije, preko promovisanja društveno prihvatljivog ponašanja i javne osude neprihvatljivog.

Insistiranje LSV na adekvatnom odgovoru države na ovo brutalno prebijanje ima za cilj da od njega zaštitimo naše sredine, naše porodice i društvo uopšte jasnom porukom da će nasilnici biti adekvatno kažnjeni.

Opštinski odbor
 Ligesocijaldemokrata Vojvodine
Novi Bečej




Odbori LSV | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Bezbednost građanki i građana mora biti na prvom mestu

ZRENJANIN - U narednom periodu, odnosno u naredne četiri godine, ću se truditi da zastupam interese svih građanki i građana Zrenjanina u Skupštini AP Vojvodine – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u pokrajinskom parlamentu, po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton.
Odbori LSV | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 0

Otvorena vrata za spas trščara

NOVI SAD - Mesni odbor „Sava Kovačević“ Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad organizovao je danas akciju „Otvorena vrata za spas trščara“ kako bi sugrađanke i sugrađane još jednom upozorio na značaj i lošu situaciju ovih kuća koje se nalaze u Ulici kraljevića Marka.
Odbori LSV | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 0

Bez lažnih obećanja

BEČEJ – Liga socijaldemokrata Vojvodine ne obećava, poput drugih stranaka, otvaranje novih radnih mesta niti novac koji će padati sa neba ukoliko Liga dođe na vlast, već će i dalje insistirati na borbi za Vojvodinu i mogućnost da ona raspolaže svojom imovinom, istakao je na tribini u Drljanu šef izbornog štaba OO LSV Bečej Tot Ferenc.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook