Oštro kazniti napadače na novomiloševačkog doktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2018. | Komentara: 0

Oštro kazniti napadače na novomiloševačkog doktora

Novi Bečej, 9. novembar 2018 - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Bečej osuđuje divaljački napad na lekara novomiloševačke ambulante i očekuje maksimalno oštre kazne za napadače.

Ovakav vandlizam i divljaštvo upozoravaju nas da i u male sredine, koje su važile za relativno mirne, stiže brutalno nasilje. Zato očekujemo da će nadležni organi kvalitetno sprovesti sve procedure i napadače kazniti najstrožim mogućim kaznama.

LSV

Adekvatno kažnjavanje nasilnika je samo jedan u nizu uslova koji se mora ispuniti da bi male, mirne sredine to i ostale. Kada se doktoru napravi klasična sačekuša da bi bio isprebijan letvom, zato što nije nasilnicima hteo da učini uslugu koja nije u njegovoj nadležnosti, pa on završi u urgentnom centru - to šalje jasnu poruku društvu ako se adekvatno ne sankcioniše.

U druge uslove očuvanja mira i smanjenja nasilja spadaju i opšta atmosfera u društvu, gde se putem medija i javnih istupanja sve više šire govor mržnje i tolerancija prema nasilju.

Trom pravosudni sistem, poplava nasilja u medijima od dominacije crnih hronika, preko odabira programa sa nasiljem u prvom planu i posebno verbalna i druga vrsta nasilja u najvišim institucijama koje treba da predstavljaju građane Srbije evidentno sve više dovode do shvatanja da je nasilje prihvatljivo.

Opštinski odbor Lige socijalldemokrata Vojvodine Novi Bečej ističe da ne sme biti olako shvaćen ovaj, niti bilo koji drugi brutalan napad. Nasilje nije prihvatljivo i uvek ćemo se boriti da se iskoreni iz svih pora društva: od javne komunikacije, preko promovisanja društveno prihvatljivog ponašanja i javne osude neprihvatljivog.

Insistiranje LSV na adekvatnom odgovoru države na ovo brutalno prebijanje ima za cilj da od njega zaštitimo naše sredine, naše porodice i društvo uopšte jasnom porukom da će nasilnici biti adekvatno kažnjeni.

Opštinski odbor
 Ligesocijaldemokrata Vojvodine
Novi Bečej




Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.
Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook