Osuda grafita mržnje u Subotici

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

Osuda grafita mržnje u Subotici

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je danas osudio pojavu grafita mržnje “Smrt Mađarima” i “Smrt Hrvatima”, koji su osvanuli tokom jučerašnjeg dana na fasadi “Trgoprometa” i trafou “Elektrodistribucije” u centru Željezničkog naselja u Subotici.

Grafit

- Ovaj vid ispoljavanja međunacionalne netrpeljivosti nije primeren za Suboticu kao grad u kom vekovima zajedno - jedni s drugima, a ne jedni pored drugih - žive građani i građanke različitih nacionalnih i konfesionalnih opredeljenja – navodi se u saopštenju. Naovodi se i da ovaj ovaj pojedinačni slučaj narušavanja javnog reda i mira nije samo tek manifestacija urbane nekulture, već i procesa fašizacije društva u kom živimo, a na šta naročito u poslednje vreme upozorava LSV.

- Subotičani i Subotičanke veoma dobro znaju koliko mnogo vremena je potrebno da se skladni međunacionalni odnosi izgrade i očuvaju, a kako malo da se naruše. Zato zahtevamo da Policijska uprava Subotica otkrije ko su počinioci ovog prekršaja, kako nam se sutra ne bi dogodile scene koje smo ovih dana videli u Novom Sadu, prilikom napada na hrvatske navijače – piše u saoptenju.

(BILSV, 01.02.2012.)Odbori LSV | Sreda, 01. 04. 2020. | Komentara: 0

Ukinuti naplatu parkiranja za vreme vanrednog stanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo da se u Zrenjaninu i tokom vanrednog stanja naplaćuje parking.
Odbori LSV | Subota, 28. 03. 2020. | Komentara: 0

Zašto nema proizvodnje i podele dezinfekta građanima u opštini Novi Bečej kada postoji oprema?

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Bečej zahteva objašnjenje zašto novobečejska vlast ne organizuje proizvodnju i podelu dezinfekcionog sredstva, natrijumhipohlorita, u dogovoru sa JP „Komunalac“ građanima, kao što to u mnogim gradovima već uveliko funkcioniše.
Odbori LSV | Sreda, 11. 03. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front - Ujedinjeni za demokratski Novi Sad

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad sinoć oko 21 čas zajedno sa svojim koalicionim partnerima predao je listu kandidata i kandidatkinja za izbore za Skupštinu Grada Novog Sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook