Osuda skrnavljenja imovine Jevrejske opštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 01. 2012. | Komentara: 0

Osuda skrnavljenja imovine Jevrejske opštine

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu najoštrije je danas osudila skrnavljenje imovine Jevrejske opštine u Zrenjaninu i izrazila svoju zabrinutost zbog ovakvih događaja, kojima se šalje loša poruka svim nacionalnim zajednicama u Zrenjaninu.

Zrenjanin- Pozivamo nadležne institucije da pronađu počinioce i utvrde njihovu odgovornost – navodi se u saopštenju. Takođe piše da je Zrenjanin kuća svih svojih građanki i građana, bez obzira na nacionalnu, versku i rasnu pripadnost i da su Zrenjaninke i Zrenjaninci oduvek bili ponosni na multikulturalnost, multikonfesionalnost i međusobnu toleranciju u kojoj žive i koji su najveće bogatstvo te sredine.

- Naš zajednički zadatak je da negujemo njeno istorijsko i kulturno nasleđe, a ovakve poruke mržnje u Zrenjaninu, kao odraz pojedinačnog nemara, nekulture i nevaspitanja, nećemo tolerisati niti prećutkivati – piše u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 05.01.2012.)



Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

LSV u Vršcu sve jača

VRŠAC – Iako je Liga socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu vanparlamentarna stranka, to GrO LSV Vršac ni na koji način nije sprečilo da tokom prethodne godine preduzme niz veoma uspešnih akcija, tribina, foruma i konferencija, navodi predsednik vršačkih ligaša Dušan Vladislav.
Odbori LSV | Petak, 13. 01. 2012. | Komentara: 0

Autobusi GSP pristupačni za sve

NOVI SAD - Niskopodni autobusi sa rampom, koji omogućavaju prevoz osoba u invalidskim kolicima, promovisani su danas na liniji 12, a u autobusu su se zajedno provozali predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, njegova zamenica Marija Vrebalov, predsednica Centra "Živeti uspravno" Milica Ružičić Novković i direktor JGSP-a "Novi Sad" Branislav Bogaroški.
Odbori LSV | Petak, 13. 01. 2012. | Komentara: 0

Hitno utvrditi šta se desilo na Adamovićevom naselju!

Novi Sad, 13. januar - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se hitno razjasni šta se tačno dogodilo i zbog čega je pretučen Bahrija Bulić na Adamovićevom naselju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook