Osuda skrnavljenja imovine Jevrejske opštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 01. 2012. | Komentara: 0

Osuda skrnavljenja imovine Jevrejske opštine

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu najoštrije je danas osudila skrnavljenje imovine Jevrejske opštine u Zrenjaninu i izrazila svoju zabrinutost zbog ovakvih događaja, kojima se šalje loša poruka svim nacionalnim zajednicama u Zrenjaninu.

Zrenjanin- Pozivamo nadležne institucije da pronađu počinioce i utvrde njihovu odgovornost – navodi se u saopštenju. Takođe piše da je Zrenjanin kuća svih svojih građanki i građana, bez obzira na nacionalnu, versku i rasnu pripadnost i da su Zrenjaninke i Zrenjaninci oduvek bili ponosni na multikulturalnost, multikonfesionalnost i međusobnu toleranciju u kojoj žive i koji su najveće bogatstvo te sredine.

- Naš zajednički zadatak je da negujemo njeno istorijsko i kulturno nasleđe, a ovakve poruke mržnje u Zrenjaninu, kao odraz pojedinačnog nemara, nekulture i nevaspitanja, nećemo tolerisati niti prećutkivati – piše u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 05.01.2012.)



Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Želimo da ukažemo na pojave grafita mržnje u Zrenjaninu, koji  uzimaju sve više maha i na koje građanke i građani sve češće reaguju, stavljajući nam do znanja da je ovo problem koji se tiče svih nas zajedno – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.
Odbori LSV | Petak, 06. 01. 2012. | Komentara: 0

Utrostručeno članstvo u Zrenjaninu u 2011. godini

ZRENJANIN - Protekla, 2011, godina za Ligu socijaldemokrata Vojvodine bila je veoma uspešna. Utrostručili smo broj članova u Zrenjaninu, što je dokaz da su naš rad i rezultati prepoznati – izjavio je za list Zrenjanin predsednik Gradskog odbora LSV Zrenjanin Dejan Čapo.
Odbori LSV | Subota, 31. 12. 2011. | Komentara: 0

Liga sve jača u Temerinu

TEMERIN - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Temerin organizovao je novogodišnju proslavu kojom su ispratili, za njih uspešnu, 2011. godinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook