Otvorena vrata za spas trščara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 0

Otvorena vrata za spas trščara

NOVI SAD - Mesni odbor „Sava Kovačević“ Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad organizovao je danas akciju „Otvorena vrata za spas trščara“ kako bi sugrađanke i sugrađane još jednom upozorio na značaj i lošu situaciju ovih kuća koje se nalaze u Ulici kraljevića Marka.

LSV

Kako je navela kandidatkinja za pokrajinski parlament po većinskom izbornom sistemu dr Maja Timotijević ideja nije bila samo da se ovim putem ispromovišu kandidati LSV već i da se ukaže na decenijski problem porodica koje žive u trčšarama.
- Kad sam zimus bila u poseti porodici Gavre Moljca i videla u kakvom su užansom stanju ove kuće, shvatila sam da se rešenje hitno mora pronaći. Pokušavali smo puno. Kontaktirali smo i Skupštinu grada, ZIG, Zavod za zaštitu spomenika, Urbanizam, ali problem leži u samo jednom- niko ne može da se složi čija nadležnost su trščare- kazala je Timotijević. Dodala je da je upravo to ono za šta se Liga zalaže da Vojvodina dobije što više nadležnosti kako bi se moglo pomoći njenim građankama i građanima.
- Sad kao Grad možemo samo da predlažemo ali ne i da realizujemo i to je nedopustivo. Moramo imati izvorne prihode i izvršnu vlast kako bi građani na jednom mestu mogli da rešavaju svoje probleme - predočila je ona podsećajući da se u Vojvodinu „sliva“ samo sedam odsto od ukupnog budžeta Republike Srbije i da je neophodno da se otvori Pokrajinski zavod za statistiku kako bi se tačno znalo koliko pokrajina daje i koliko treba da dobije. Kandidatkinja LSV za odbornicu u Skupštini grada Sonja Golubović podsetila je da je prošle godine održan performans za spas trščara kao i skup na kom je odlučeno da će biti oformljeno radno telo koje će se baviti ovom problematikom.
- Nažalost, to nije učinjeno, a jedan od inicijatora priče o spasavanju trščara potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović nekoliko puta se obraćao gradonačelniku i uvek je ostao bez odgovora. Pored toga što želimo da rešimo pitanje trščara, mi moramo i da pomognemo porodicama koje ovde žive. Potom možemo da pričamo o etno - celini i turističkoj ponudi koja bi svakako potpomogla da Novi Sad bude kandidat za Evropsku prestonicu kuluture - objasnila je Golubović. Kandidat za odbornika u Skupštini grada Aleksander Čanji podsetio je na „male stvari“ koje je Liga inicirala u ovom delu grada, kao što su izgradnja veze između autobuske stanice na Bulevaru oslobođenja kod „Simpa“ i trotoara, izgradnja poligona za obuku dece u saobraćaju, pojačavanje signalizacije u okolini škola.
- Uočili smo i probleme sa smećem koje se gomila na ulici. Iniciraćemo da se u ovom delu grada postave podzemni kontejneri. Što se tiče bezbednosti u saobraćaju, težimo ka tome da se u blizini škola postave i vibro trake - rekao je Čanji. Današnjem skupu prisustvovali su brojni građani, članovi LSV i SPO. Domaćini iz MO „Sava Kovačević“ organizovali su prikupljanje potpisa za inicijativu spasavanja trščara.

(BILSV, 21.04.2012.)



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook