Paori i dalje veoma nisko na listi prioriteta zrenjaninske vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 24. 02. 2020. | Komentara: 0

Paori i dalje veoma nisko na listi prioriteta zrenjaninske vlasti

ZRENJANIN – Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo saopštio je danas da LSV najoštrije osuđuje ignorantski i ponižavajući odnos kakav naprednjačka većina pokazuje prema poljoprivrednicima. Kako je naveo u saopštenju, Zrenjanin ponovo kasni sa licitacijama za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu. 

LSV

- Ovim se Zrenjanin svrstao u svega četiri od 145 lokalnih samouprava u kojima nije utvrđen datum za prvi krug licitacije i time su zrenjaninski naprednjaci pokazali koliko su neodgovorni prema opštem interesu, a posebno prema interesu poljoprivrednika u našem Zrenjaninu. Bahata i nesposobna zrenjaninska vlast šest godina unazad kasni sa licitacijama za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području našeg grada. Zbog toga paori na tom obradivom zemljištu već godinama ne mogu da poseju pšenicu ili primene odgovarajuće agrotehničke mere, jer nemaju mogućnost da zakupe zemljište na vreme. Kašnjenje se ozbiljno odražava i na kvalitet državne zemlje. Zbog monopola, koji imaju privilegovani pojedinci, običnim poljoprivrednicima je sve teže da dođu u situaciju da koriste državne njive, pa su zbog toga, njima i njihovim porodicama dovedene u pitanje osnovna egzistencija i održivost poseda.
Zrenjaninski poljoprivrednici nemaju uslove za rad i samim tim ni za opstanak. Oni koji hrane naš grad i našu zemlju, ako se nastavi ovakav odnos prema njima, uskoro neće moći da prehrane svoje porodice – istakao je Čapo.

On je podsetio da je naprednjačka većina izglasala da se „Tenisu“ i privilegovanim pojedincima i firmama da u zakup oko 3500 hektara državnog obradivog zemljišta koje će koristiti u narednih 30 godina, dok je domaćim malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima potpuno onemogućeno da ravnopravno sa stranim investitorima učestvuju u zakupu obradivog zemljišta. Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina odbila je da prisustvuje toj sednici Skupštine i učestvuje u tom sramnom postupku. 

- Svima je sada već jasno da ne postoje dobre namere gradskih čelnika kada su u pitanju domaća poljoprivreda i položaj domaćih poljoprivrednika. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast da pokaže da brine o svojim građanima i da stane u zaštitu domaćih poljoprivrednih proizvođača, koji to itekako zaslužuju. Neophodno je uložiti zajedničke napore da se spreči nešto što će na dugi rok uništiti zrenjaninska sela i naše paore – zaključio je Dejan Čapo.

(SzILSV, 24.02.2020)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook