Poboljšati građanski angažman u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 31. 01. 2012. | Komentara: 0

Poboljšati građanski angažman u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić, ocenio je danas, komentarišući odnos lokalne samouprave i nevladinog sektora u Zrenjaninu, da bi se raspisivanjem tematskih konkursa u mnogome doprinelo poboljšanju građanskog angažmana u gradu.

Zrenjnin

On je na konferenciji za novinare podsetio da lokalna samouprava jednom godišnje objavljuje konkurse za programe i projekte NVO sektora, za šta se iz budžete izdvajaju određena sredstva, koja raspodeljuje imenovana komisija.

– Prošle godine je to bilo tri miliona dinara, a ove godine će kulturno-umetnička društva dobiti dva miliona, a NVO osam. Predlog Lige socijadelmokrata Vojvodine je da se od naredne godine raspisuju konkursi koji će kategorisati aktivnosti organizacija po oblastima, a da se potom, u zavisnosti od prioriteta, izdvajaju sredstva – rekao je Perkić. Dodao je i da bi se na ovaj način pospešio rad aktivnijih nevladinih organizacija, i doprinelo bržem rešavanju problema za koje lokalna samouprava trenutno nema kapaciteta.

– Takođe bi se postigla bolja kontrola utrošenih sredstava i njihove realizacije, a  ona bi, sa druge strane, bila efikasnije uložena. Imenovana komisija bi imala bolji pregled rada NVO sektora u Zrenjaninu i mogućnost da sagleda situaciju i istakne najveće probleme u prvi plan – zaključio je Perkić.

(BILSV, 31. 01. 2012.)



Odbori LSV | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 0

Borba za prava žena još uvek traje

SOMBOR - Iako otpočela pre stotinjak godina, borba za prava žena, nažalost, još uvek traje. Žene su još uvek slabije plaćene i još uvek teže dolaze do zaposlenja.
Odbori LSV | Utorak, 06. 03. 2012. | Komentara: 0

Oformiti Agenciju za energetsku efikasnost

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Vladimir Tešić, podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare na Liginu inicijativu da se u Zrenjaninu oformi gradska Agencija za energetsku efikasnost, ocenjujući da bi na taj način bile ostvarene značajne uštede energije i novca građanki i građana. 
Odbori LSV | Četvrtak, 01. 03. 2012. | Komentara: 0

Zastava Vojvodine na zgradi mesne zajednice u Jabuci

JABUKA – Na zgradi mesne zajednice Jabuka od juče je istaknuta zastava Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook