Poboljšati građanski angažman u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 31. 01. 2012. | Komentara: 0

Poboljšati građanski angažman u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić, ocenio je danas, komentarišući odnos lokalne samouprave i nevladinog sektora u Zrenjaninu, da bi se raspisivanjem tematskih konkursa u mnogome doprinelo poboljšanju građanskog angažmana u gradu.

Zrenjnin

On je na konferenciji za novinare podsetio da lokalna samouprava jednom godišnje objavljuje konkurse za programe i projekte NVO sektora, za šta se iz budžete izdvajaju određena sredstva, koja raspodeljuje imenovana komisija.

– Prošle godine je to bilo tri miliona dinara, a ove godine će kulturno-umetnička društva dobiti dva miliona, a NVO osam. Predlog Lige socijadelmokrata Vojvodine je da se od naredne godine raspisuju konkursi koji će kategorisati aktivnosti organizacija po oblastima, a da se potom, u zavisnosti od prioriteta, izdvajaju sredstva – rekao je Perkić. Dodao je i da bi se na ovaj način pospešio rad aktivnijih nevladinih organizacija, i doprinelo bržem rešavanju problema za koje lokalna samouprava trenutno nema kapaciteta.

– Takođe bi se postigla bolja kontrola utrošenih sredstava i njihove realizacije, a  ona bi, sa druge strane, bila efikasnije uložena. Imenovana komisija bi imala bolji pregled rada NVO sektora u Zrenjaninu i mogućnost da sagleda situaciju i istakne najveće probleme u prvi plan – zaključio je Perkić.

(BILSV, 31. 01. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook