Počela rekonstrukcija magistralnog vrelovoda u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Počela rekonstrukcija magistralnog vrelovoda u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i direktor JKP Gradska toplana Zrenjanin Vladimir Tešić podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare da je prethodna grejna sezona uspešno privedena kraju i najavio rekonstrukciju magistralnog vrelovoda.

Vladimir Tešić

- Već smo počeli sa radovima na Bulevaru Veljka Vlahovića od broja 25 do 41, gde je u toku zamena cevi, a očekujemo da će ovaj posao trajati do kraja ovog meseca. Planiramo u toku leta i da uradimo deo magistralnog vrelovoda na Bulevaru između zgrada od 51 do 61, i sa druge strane magistrale, na potezu od zgrada od 4 do 12, a takođe će se raditi i ogranak prema OŠ „Petar Petrović Njegoš“ – najavio je Vladimir Tešić, objašnjavajući da će se zamena distributivne mreže raditi i u centru, na potezu od Muzičke škole do srednje škole „Nikola Tesla“.

Kako je istakao, u planu je da se, početkom sledećeg meseca, počne sa zamenom magistralnog vrelovoda na potezu od JKP „Gradska toplana Zrenjanin“, kroz Pančevačku ulicu, do pružnog prelaza, a vrednost ove investicije, kako je rekao, je oko 150 miliona dinara nepovratnih sredstava, dobijenih od Ministarstva infrastrukture i energetike RS. Prema Tešićevim rečima, uskoro će krenuti i radovi u ulici Jug Bogdana, na potezu od ugla ulice Save Tekelije do odvajanja za Lesninu i unutar naselja 4. jul.

- Zamenom ovog dela vrelovoda Zrenjanin će dobiti sigurnije i stabilnije snabdevanje toplotnom energijom, a očekujemo i da će se smanjiti gubici na distributivnoj mreži, koji nisu zanemarljivi. Radiće se i redovno održavanje sistema, odnosno proveravaćemo stanje cevi i vršiti zamenu tamo gde je to potrebno – rekao je Tešić.

On je ovom prilikom apelovao na potrošače da koliko god mogu redovno izmiruju svoje obaveze, kako bi se sprečila dugovanja prema Srbijagasu, koja su dovela do toga da račun zrenjaninske Toplane bude blokiran zbog duga u aprilu mesecu ove godine.
- Što je urednije izmiravanje obaveza, to će urednije biti i snabdevanje toplotnom energijom – zaključio je Vladimir Tešić na današnjoj konferenciji za novinare.

(BILSV, 12.06.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook