Pod brukom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 22. 10. 2019. | Komentara: 0

Pod brukom

Zrenjanin, 22. oktobar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku Ministarstva zaštite životne sredine da u Zrenjaninu održi seminar pod nazivom "Pod lupom - inspekcija, civilno društvo i mediji u zaštiti životne sredine", jer je svima jasno da je neophodno urgentno razgovarati o katastrofalnom stanju u koje je bahata zrenjaninska vlast dovela životnu sredinu u Zrenjaninu. Međutim, predlažemo drugačiji sadržaj agende seminara. 

LSV

Mišljenja smo da je jedna od važnih tema koja zaslužuje mesto u agendi nesnosan smrad koji se našim gradom širi zahvaljujući tome što se dozvoljava rad kafilerije „Prekon“ upkos sudskoj zabrani. Smatramo da bi građani Zrenjanina koji žive "život pod gas maskama" rado da čuju šta o tome imaju da kažu vlasnici kafilerije – Industrija „Matijević“ i gradski čelnici.

Potrebno je razgovarati i o drugim izazivačima ekološke katastrofe kao što je kompanija „Vineks etil“ koja u Lukićevu godinama širi nesnosan smrad koji guši stanovnike ovog mesta, zagađuje životnu sredinu odlaganjem fabričkog otpada na plodne oranice i u obližnji kanal, otpadne vode se iz destilerije šire izvan lagune u koju se odlažu. 

Životnu sredinu u Zrenjaninu u narednom periodu potencijalno će ugrožavati i fabrika automobilskih guma „Šangdong Linglong“, koja je od države dobila oko 100 hektara nekada plodnih njiva i započela građevinske radove bez izrade Studije o proceni uticaja na životnu sredinu. Zrenjanin je zahvaljujući nerazmišljanju naprednjačkih čelnika o budućnosti Zrenjanina i dobrobiti građana postao adresa za dovođenje najprljavije industrije koju niko ne želi. 

Predlažemo da jedna od tačaka agende bude i informacija o tome šta je gradska vlast učinila u suzbijanju ambrozije, zbog koje veliki broj Zrenjaninaca ima problema sa alergijama koje izaziva taj korov i da li je iseljavanje iz grada u periodu jul - oktobar jedina preventivna mera za borbu protiv ambrozije u Zrenjaninu.

Na kraju, najveći problem koji muči Zrenjanince je to što još uvek nemaju zdravu pijaću vodu. Zabrana na upotrebu pijaće vode u Zrenjaninu je još uvek na snazi, a validnih i relevantnih izveštaja merodavnih institucija o tome da li je voda iz zrenjaninskog vodovoda ispravna i u skladu sa „Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće“ još uvek nema. Dakle, uprkos svim obećanjima predsednice Vlade Republike Srbije, predstavnika zrenjaninske vlasti i investitora, Zrenjaninci i dalje nemaju zdravu pijaću vodu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poslala je predlog agende i Ministarstvu. Pozivamo predstavnike naprednjačke vlasti umesto što zatvaraju oči i pokušavaju da stvore privid da nešto rade, da se uozbilje i počnu da govore o stvarnim, ozbiljnim životnim problemima građana Zrenjanina. 

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Zrenjanin



Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Obezbedite Kikindi ortopeda, pa onda otvarajte klizališta

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da kikindska vlast nije sposobna da rešava probleme građana i da mora da ode.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook