Podrška za trudnice i porodilje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Podrška za trudnice i porodilje

ZRENJANIN – Gradski odbor LSVO Zrenjanin upozorio je kroz akciju “Puna plata za trudnice”, koja je održana na Gradnulici, na teško stanje trudnih žena i porodilja u ovom okrugu.

Zrenjanin

Omladinke i omladinci okupili su se kako bi uličnom akcijom skrenuli pažnju na položaj žena koje nameravaju da imaju decu, na putu su ka tome ili su već majke u ovom delu Vojvodine. Predsednica GrO LSVO Zrenjanin Božana Vukadinović osvrnula se na statističke podatke koji se tiču broja rođenih u pokrajini, ističući da je u AP Vojvodini od 1989. godine uočen negativan prirast stanovništva, jer više stanovnika tokom jedne godine umire, nego što ih se rađa.
– Vojvodina je niskonatalitetno područje, gde nivo plodnosti ne samo da nije dovoljan da obezbedi zamenu generacija,već i sadašnji trendovi imaju tendenciju opadanja. Mi,u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, zalažemo se i pokrećemo akciju da u celoj Vojvodini trudnice imaju pravo na 100 posto plate. Samim tim podstičemo ljude da misle o svom razlogu postojanja –kazala je Vukadinović. Tokom akcije deljen je promotivni materijal i prikupljani potpisi podrške povećanju plata porodiljama, te je tako ovaj put, u dva sata aktivizma, skupljeno preko 100 potpisa.

(BILSV, 03. 12. 2011.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 02. 2012. | Komentara: 0

Omladinci čistili sneg u Subotici

SUBOTICA - Na inicijativu Omladine subotičkog Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, organizovana je u nedelju, 5. februara, tokom prepodnevnih sati akcija čišćenja snega u Mesnoj zajednici „Željezničko naselje“.
Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 02. 2012. | Komentara: 0

Osmi napad na prostorije LSV u Pančevu

Pančevo, 06. februara - Nepoznati počinioci razbili su ciglom prozor na prostorijama Gradskog odbora LSV u Pančevu. Policija je danas obavila uviđaj, a Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da počinioci što pre budu identifikovani i uhapšeni.
Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 02. 2012. | Komentara: 0

Odgovor gradonačelniku Zrenjanina

ZRENJANIN, 06. februara - Povodom saopštenja gradonačelnika Zrenjanina, o prekidanju skupštinske sednice, Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin saopštava sledeće:



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook