Pokrajinska vlada da saopšti istinu o zagađenju kod Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 05. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da saopšti istinu o zagađenju kod Novog Sada

Novi Sad, 12. maj 2020 - Pokrajinska vlada, odnosno Sekretarijat za urbanizam, zaštitu životne sredine i Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, sa nadležnim inspekcijskim službama za zaštitu životne sredine i vodoprivredu, dužni su da građanima hitno, a po mogućnosti već danas, saopšte punu istinu u vezi sa navodima o zagađenju Dunava kod Novog Sada.

LSV

U medijima su se juče popodne pojavile fotografije naftne ili mrlje od mašinskog ulja kod naselja Kamenjar, a prema navodima očevidaca mrlja je dužine nekoliko stotina metara.

Ovakav incident morao bi biti apsolutni prioritet u radu nadležne pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine.

Javnost ima pravo da hitno dobije sve informacije o stepenu mogućeg zagađenja i posledicama.

Ujedno očekujemo pun angažman policije i svih drugih nadležnih službi kako bi krivac ili krivci bili što pre identifikovani, a javnost o tome obaveštena.

Vojvođanski front- ujedinjeni za Novi Sad
(Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu)



Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Edukacijom protiv nasilja

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana ljudskih prava, koji se obeležava 10. decembra, Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina ugostio je danas Alisu Kockar iz zrenjaninske kancelarije Omladinske grupe Helsinškog odbora za ljudska prava.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Trajno registrovati traktore

BAČKA TOPOLA – Na teritoriji bačkotopolske opštine podršku inicijativi akcije Lige socijademokrata Vojvodine o izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja kojom se ukida obavezna godišnja registracija poljoprivrednih mašina i ona zamenjuje trajnom registracijom, dalo je više od 850 građanki i građana, istaknuto je danas na konferenciji za novinare Opštinske organizacije LSV Bačka Topola.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Olakšati položaj poljoprivrednika

SUBOTICA – Nijedan iole ozbiljniji poljoprivredni proizvođač ne poseduje samo jedan traktor i jednu prikolicu, već više njih, a ukoliko neko ima tri traktora i nekoliko prikolica, morao bi da izdvoji preko 80.000 dinara godišnje za njihovu registraciju, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook