Poljoprivrednici su hteli vožnju do Beograda, a ne blokade

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici su hteli vožnju do Beograda, a ne blokade

KIKINDA - Predsednik Gradskog odbora LSV Kikinda Miloš Šibul danas je, nakon što je sa svojim paorima proveo dan i noć u Žitištu, na konferenciji za novinare izneo zvanične stavove LSV u vezi sa  zemljoradničkim protestima.

"Liga socijaldemokrata Vojvodine razume protest vojvođanskih poljoprivrednika jer je njihov, i onako težak materijalni položaj, još više otežan izostankom obećanih subvencija, te je time istrošeno svo njihovo strpljenje. Očekujemo da Ministarstvo poljoprivrede Srbije koje se na tako težak potez odlučilo pod pritiskom krize, u razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednika hitno nađe način kako bi olakšalo situaciju sa kojom se oni već dugo nose i koja je sada kulminirala " naveo je Šibul. On je dodao da je veoma je važno i da vojvođanski poljoprivrednici koji su noć i dan proveli na traktorima, u protestu, smognu snage da dijalogu pristupe bez tenzija i konflikata.

"Treba da budu svesni svih ekonomskih teškoća sa kojima se država susreće i nosi. To je najbolji, najbrži i jedini put za rešenje ove krize " zaključio je Šibul. On je tom prilikom upoznao novinare sa trenutnom situacijom na terenu i istakao da namera vojvođanskih poljoprivrednika nijednog momenta nije bila blokada puteva već protestna vožnja traktorima do Beograda, a da je policija ta koja ih je sprečila u tome i prouzrokovala blokade, čime je grubo prekršeno osnovno ustavno pravo  na slobodu kretanja.

(BILSV, 31. 05. 2011.)
Odbori LSV | Utorak, 16. 04. 2019. | Komentara: 0

Novo rukovodstvo kikindske LSV

Delegati i delegatkinje izabrali  su novo rukovodstvo na skupštini gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda.
Odbori LSV | Utorak, 16. 04. 2019. | Komentara: 0

DSS laže jer nema šta da kaže niti kritikuje

Funkcioneri onoga što je ostalo od nekadašnjeg Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije nikada nisu razumeli šta znači posvetiti se razvoju i unapređenju komunalne infrastrukture Novog Sada.
Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 04. 2019. | Komentara: 0

Aleksandar Kravić ponovo na čelu LSV Novi Sad

Za predsednika Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, ponovo je izabran Aleksandar Kravić.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook