Poljoprivrednici su hteli vožnju do Beograda, a ne blokade

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici su hteli vožnju do Beograda, a ne blokade

KIKINDA - Predsednik Gradskog odbora LSV Kikinda Miloš Šibul danas je, nakon što je sa svojim paorima proveo dan i noć u Žitištu, na konferenciji za novinare izneo zvanične stavove LSV u vezi sa  zemljoradničkim protestima.

"Liga socijaldemokrata Vojvodine razume protest vojvođanskih poljoprivrednika jer je njihov, i onako težak materijalni položaj, još više otežan izostankom obećanih subvencija, te je time istrošeno svo njihovo strpljenje. Očekujemo da Ministarstvo poljoprivrede Srbije koje se na tako težak potez odlučilo pod pritiskom krize, u razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednika hitno nađe način kako bi olakšalo situaciju sa kojom se oni već dugo nose i koja je sada kulminirala " naveo je Šibul. On je dodao da je veoma je važno i da vojvođanski poljoprivrednici koji su noć i dan proveli na traktorima, u protestu, smognu snage da dijalogu pristupe bez tenzija i konflikata.

"Treba da budu svesni svih ekonomskih teškoća sa kojima se država susreće i nosi. To je najbolji, najbrži i jedini put za rešenje ove krize " zaključio je Šibul. On je tom prilikom upoznao novinare sa trenutnom situacijom na terenu i istakao da namera vojvođanskih poljoprivrednika nijednog momenta nije bila blokada puteva već protestna vožnja traktorima do Beograda, a da je policija ta koja ih je sprečila u tome i prouzrokovala blokade, čime je grubo prekršeno osnovno ustavno pravo  na slobodu kretanja.

(BILSV, 31. 05. 2011.)
Odbori LSV | Utorak, 12. 02. 2019. | Komentara: 0

Kuda ide ovaj voz?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predstavnicima gradske vlasti u Zrenjaninu da li su tačni medijski navodi da je obustavljen putnički železnički saobraćaj od Zrenjanina do Beograda i od Zrenjanina do Novog Sada.
Odbori LSV | Nedelja, 10. 02. 2019. | Komentara: 0

Borba Vase Stajića za Vojvodinu nije zaboravljena

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je danas venac kod spomenika Vasi Stajiću, istaknutom piscu, filozofu i kulturnom radniku, povodom 10. februara, godišnjice njegovog rođenja i smrti.
Odbori LSV | Subota, 09. 02. 2019. | Komentara: 0

Zbog neregularnih uslova LSV neće učestvovati na izborima MZ u Novom Bečeju

Liga socijaldemokrata Vojvodine će bojkotovati predstojeće izbore za članove Saveta mesne zajednice Novi Bečej, jer ne želi da učestvuje ni na jednim izborima na kojima su neregularni uslovi. Učesnici ovih izbora nemaju ravnopravne uslove jer Srpska napredna stranka nije dozvolila učesnicima koji nisu na njihovoj listi da imaju predstavnike u Izbornoj komisiji.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook