Poljoprivrednici su hteli vožnju do Beograda, a ne blokade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici su hteli vožnju do Beograda, a ne blokade

KIKINDA - Predsednik Gradskog odbora LSV Kikinda Miloš Šibul danas je, nakon što je sa svojim paorima proveo dan i noć u Žitištu, na konferenciji za novinare izneo zvanične stavove LSV u vezi sa  zemljoradničkim protestima.

"Liga socijaldemokrata Vojvodine razume protest vojvođanskih poljoprivrednika jer je njihov, i onako težak materijalni položaj, još više otežan izostankom obećanih subvencija, te je time istrošeno svo njihovo strpljenje. Očekujemo da Ministarstvo poljoprivrede Srbije koje se na tako težak potez odlučilo pod pritiskom krize, u razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednika hitno nađe način kako bi olakšalo situaciju sa kojom se oni već dugo nose i koja je sada kulminirala " naveo je Šibul. On je dodao da je veoma je važno i da vojvođanski poljoprivrednici koji su noć i dan proveli na traktorima, u protestu, smognu snage da dijalogu pristupe bez tenzija i konflikata.

"Treba da budu svesni svih ekonomskih teškoća sa kojima se država susreće i nosi. To je najbolji, najbrži i jedini put za rešenje ove krize " zaključio je Šibul. On je tom prilikom upoznao novinare sa trenutnom situacijom na terenu i istakao da namera vojvođanskih poljoprivrednika nijednog momenta nije bila blokada puteva već protestna vožnja traktorima do Beograda, a da je policija ta koja ih je sprečila u tome i prouzrokovala blokade, čime je grubo prekršeno osnovno ustavno pravo  na slobodu kretanja.

(BILSV, 31. 05. 2011.)




Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook