Pomoć šestočlanoj porodici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć šestočlanoj porodici

NOVI SAD - Mesni odbor „Dunav“ Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je humanitarnu akciju povodom obeležavanja međunarodnog Dana deteta prilikom koga su članice i članovi ovog odbora odneli pakete pomoći jednoj porodici koja živi u blizini stare fabrike „Niva“.

Humanitarnja akcija MO Dunav

Inicijatorka akcije, predsednica MO „Dunav“ Biljana Duduković podsetila je na važnost obeležavanja ovog datuma i davanja pomoći uopšte onima kojima je ona zaista neophodna.

- Ova akcija prevazišla je okvire ovog mesnog odbora, s obzirom na to da su nam se priključili i drugi, donirajući hranu, odeću, obuću, igračke i druge neophodne stvari. Na našu radost, nisu učestvovali samo članovi LSV ili njeni simpatizeri, već su i mnogi građani prepoznali koliko je bitno pružiti pomoć ovoj porodici - kazala je Duduković podsetivši da je pomoć prikupljana za šestočlanu porodicu - samohranu majku petoro dece, dečake od osam i šest godina  i devojčice od pet i tri godine, kao i 15 meseci stare devojčice koja je bolesna.

Ona se zahvalila na podršci predsedniku IO GrO LSV Novi Sad Robertu Kolaru i na novčanoj pomoći koju su donirali članice i članovi MO “Narodni heroji” na čelu sa Dušanom Tomićem. Akciji su prisustvovale i predsednica Foruma žena GrO LSV Novi Sad Baršonj Golubović i članica IO GrO LSV Novi Sad i kandidatkinja za odbornicu u Skupštini grada Kristina Meneši.

Svetski Dan deteta obeležava se od 1989. godine kada je Generalna skupština UN usvojila Konvenciju o pravima deteta, kao prvi međunarodni dokument u oblasti ljudskih prava koji se posebno bavi decom. U Srbiji oko 140.000 dece živi ispod granice siromaštva. Najugroženija su deca do 13 godina, pošto je u toj kategoriji siromašno svako sedmo dete. Prema podacima Ministarstva rada i socijalne politike, među korisnicima socijalne pomoći u Srbiji ima oko 60.000 dece.

(BILSV, 22.11.2011.)



Odbori LSV | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Ne dopuštam da se Zrenjanin utopi u prosek

ZRENJANIN - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za gradonačelnika Zrenjanina Bojan Kostreš istakao je prilikom današnje posete Nezavisnom sindikatu penzionera javnih službi Zrenjanin da  Liga, od svog osnivanja, pa do danas, pokušava da uradi dve stvari: da sačuva prava svih ljudi koji žive u Vojvodini, bez obzira na veru, naciju i kada su u nju došli, kao i da se izbori da ono što se zaradi u Vojvodini ostane Vojvođankama i Vojvođanima.
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Akcija Vojvođanski monopol

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je danas u centru grada akciju pod nazivom „Vojvođanski monopol“, čiji je cilj ukazivanje na značaj vraćanja vojvođanske imovine.
Odbori LSV | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Imamo ljude, ideje i projekte

SREMSKA MITROVICA – U izbornoj trci za mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak“, koja nosi redni broj 6, nalazi se Miodrag Mitrović, koji za list Danas ističe da su sigurno oni koji su ga kandidovali prepoznali šta to on sve namerava da uradi ako bude izabran za gradonačelnika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook