Pomoć trudnicama i porodiljama je pomoć porodici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 19. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć trudnicama i porodiljama je pomoć porodici

ZRENJANIN - Zrenjaninske ligašice i ligaši nastavili su sa prikupljanjem potpisa podrške inicijativi „Puna plata za trudnice". Danas su akcije održane u centru grada, i Mesnim zajednicama „Gradnulica", „Žarko Zrenjanin", „Sonja Marinković" i „Veljko Vlahović".

LSV Zrenjanin

Prema rečima Stevice Radua, odbornika LSV u Skupštini grada Zrenjanina i predsednika MO LSV „Sonja Marinković", teška ekonomska situacija dovela je i do smanjenja nataliteta, pa je podrška porodici od nemerljivog značaja.

- Veliki broj građanki i građana podržava našu inicijativu da trudnice u zrenjaninskoj opštini dobijaju punu platu, umesto dosadašnjih 65%, ali i da nezaposlenim porodiljama bude isplaćivana minimalna zarada dok im dete ne napuni godinu dana - istakao je Stevica Radu, i dodao da očekuje da će grad Zrenjanin, poput drugih vojvođanskih gradova, koji su prepoznali značaj ove inicijative, u narednoj godini iz budžeta izdvojiti sredstva za pomoć trudnicama i porodiljama. Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina je pretprošlog utorka predala inicijativu svim Odborničkim grupama, i pozvala ih da podrže i priključe se inicijativi da trudnicama zrenjaninske opštine od 1. januara 2012. godine, iz gradskog budžeta bude isplaćivana razlika između iznosa zarade iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, do punog iznosa plate, kada nisu na bolovanju tj. da se poveća naknada za trudničko bolovanje sa 65 na 100 odsto, kao i da nezaposlenim porodiljama, iz gradskog budžeta bude isplaćivana mesečna nadoknada u visini minimalne zarade u Republici Srbiji, dok im dete ne napuni prvu godinu života. Predstavnici LSV-a izjavili su da ovo pitanje nije političko, već da je potrebno prevazići sve razlike zarad dobrobiti građanki i građana Zrenjanina i socijalne odgovornosti prema njima. Mnogobrojnim potpisima, skupljenim tokom akcija, Zrenjaninke i Zrenjaninci su apelovali na lokalni parlament da se ovaj predlog usvoji.

(BILSV, 19.11.2011.)



Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook