Ponovo bez izveštaja o radu gradskih funkcionera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 06. 2018. | Komentara: 0

Ponovo bez izveštaja o radu gradskih funkcionera

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina na 17. sednici Skupštine grada ponovo je zatražila izveštaje o radu gradonačelnika, njegovog zamenika i pomoćnika, predsednika Skupštine, članova Gradskog veća i svih ostalih funkcionera i komisija Skupštine grada. I ovog puta je vladajuća većina nastavila u bahatom maniru i opozicija i građani su ostali bez izveštaja.

LSV

Pored izveštaja o radu gradonačelnika i drugih funkcionera, predsednik Odborničke grupe mr Dejan Čapo je zahtevao i informaciju o realizaciji projekta izgradnje obilaznice oko grada, ali i aktivnostima u vezi sa vlasništvom nad objektom „Motel Šumice“ i veoma važnim projektom izgradnje  Paraolimpijskog centra u Zrenjaninu.

Odbornici LSV su na sednici Skupštine zatražili informaciju o najvećim problemima koji muče građane Zrenjanina. Aleksandar Marton je želeo da čuje šta se dešava sa najavljenim investicijama, kao i sa utroškom sredstava rudne rente u našem gradu. Takođe, ponovio je inicijativu za formiranje radne grupe Skupštine grada koja bi se bavila problemima sela.

Odbornica Bojana Begović je postavila pitanje o realizaciji projekta golf terena, kao i o izgradnji replike kuće Filkovića i ponovo pokrenula inicijativu za formiranje radne grupe za sprečavanje odlaska mladih.

Vladimir Milošev je zatražio informaciju o obezbeđenju zdrave pijaće vode, o aktivnostima lokalne samouprave u vezi sprečavanja širenja neprijatnih mirisa kafilerije, ali i informaciju o broju zaposlenih i nezaposlenih u zrenjaninskoj privredi.

Postavljeno je i pitanje pravnog statusa i vlasništva nad zgradom bivšeg SKJ (Komitet) i imovinom grada koja se nalazi van teritorije grada Zrenjanina. Pokrenuta je i inicijativa da se primarna zdravstvena zaštita podigne na viši nivo u svim ambulantama u gradu, kao i da se uvedu stalne autobuske linije na trasama gde je to neophodno.

Gradska vlast je ponovo ostala gluva na sva pitanja i inicijative konstruktivne opozicije iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine i na taj način pokazala da ih uopšte ne interesuje šta predstavnici građana misle.

(BILSV, 15.06.2018)



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook