Ponovo bez izveštaja o radu gradskih funkcionera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 06. 2018. | Komentara: 0

Ponovo bez izveštaja o radu gradskih funkcionera

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina na 17. sednici Skupštine grada ponovo je zatražila izveštaje o radu gradonačelnika, njegovog zamenika i pomoćnika, predsednika Skupštine, članova Gradskog veća i svih ostalih funkcionera i komisija Skupštine grada. I ovog puta je vladajuća većina nastavila u bahatom maniru i opozicija i građani su ostali bez izveštaja.

LSV

Pored izveštaja o radu gradonačelnika i drugih funkcionera, predsednik Odborničke grupe mr Dejan Čapo je zahtevao i informaciju o realizaciji projekta izgradnje obilaznice oko grada, ali i aktivnostima u vezi sa vlasništvom nad objektom „Motel Šumice“ i veoma važnim projektom izgradnje  Paraolimpijskog centra u Zrenjaninu.

Odbornici LSV su na sednici Skupštine zatražili informaciju o najvećim problemima koji muče građane Zrenjanina. Aleksandar Marton je želeo da čuje šta se dešava sa najavljenim investicijama, kao i sa utroškom sredstava rudne rente u našem gradu. Takođe, ponovio je inicijativu za formiranje radne grupe Skupštine grada koja bi se bavila problemima sela.

Odbornica Bojana Begović je postavila pitanje o realizaciji projekta golf terena, kao i o izgradnji replike kuće Filkovića i ponovo pokrenula inicijativu za formiranje radne grupe za sprečavanje odlaska mladih.

Vladimir Milošev je zatražio informaciju o obezbeđenju zdrave pijaće vode, o aktivnostima lokalne samouprave u vezi sprečavanja širenja neprijatnih mirisa kafilerije, ali i informaciju o broju zaposlenih i nezaposlenih u zrenjaninskoj privredi.

Postavljeno je i pitanje pravnog statusa i vlasništva nad zgradom bivšeg SKJ (Komitet) i imovinom grada koja se nalazi van teritorije grada Zrenjanina. Pokrenuta je i inicijativa da se primarna zdravstvena zaštita podigne na viši nivo u svim ambulantama u gradu, kao i da se uvedu stalne autobuske linije na trasama gde je to neophodno.

Gradska vlast je ponovo ostala gluva na sva pitanja i inicijative konstruktivne opozicije iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine i na taj način pokazala da ih uopšte ne interesuje šta predstavnici građana misle.

(BILSV, 15.06.2018)



Odbori LSV | Petak, 21. 12. 2012. | Komentara: 0

Svakodnevna devastacija Novog Sada tokom 100 dana nove vlasti

NOVI SAD, 21. decembar – Sutra se navršava 100 dana nove vlasti koja je u Novom Sadu formirana pod jakim pritiskom i to od ucenjenih, nateranih i osumnjičenih, a rezultat je više nego očekivan. Nekompetentnost da vode grad, gradski čelnici nadomešćuju kukanjem i kritikama na račun svojih prethodnika, a jedino dobro što su učinili jeste pokušaj da nastave neke od projekata koji su započeti pre njih.
Odbori LSV | Četvrtak, 20. 12. 2012. | Komentara: 0

Odgovorni da uzmu lopatu i krenu u čišćenje snega

ZRENJANIN – Član Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislav Knežević pozdravio je odluku v.d. direktora JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ Gorana Kravarušića da se u ime preduzeća na čijem je čelu izvini građanima Zrenjanina zbog spore intervencije zimskih službi u prethodnom periodu, koji je izazvao opšti kolaps u gradu.
Odbori LSV | Utorak, 18. 12. 2012. | Komentara: 0

Vaš: U Zrenjaninu je na delu političko nasilje

ZRENJANIN – Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je u Zrenjaninu na delu političko nasilje i pozvao nadležne institucije da pravovremeno reaguju i spreče nezakonito delovanje zrenjaninske Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook