Ponovo bez izveštaja o radu gradskih funkcionera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 06. 2018. | Komentara: 0

Ponovo bez izveštaja o radu gradskih funkcionera

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina na 17. sednici Skupštine grada ponovo je zatražila izveštaje o radu gradonačelnika, njegovog zamenika i pomoćnika, predsednika Skupštine, članova Gradskog veća i svih ostalih funkcionera i komisija Skupštine grada. I ovog puta je vladajuća većina nastavila u bahatom maniru i opozicija i građani su ostali bez izveštaja.

LSV

Pored izveštaja o radu gradonačelnika i drugih funkcionera, predsednik Odborničke grupe mr Dejan Čapo je zahtevao i informaciju o realizaciji projekta izgradnje obilaznice oko grada, ali i aktivnostima u vezi sa vlasništvom nad objektom „Motel Šumice“ i veoma važnim projektom izgradnje  Paraolimpijskog centra u Zrenjaninu.

Odbornici LSV su na sednici Skupštine zatražili informaciju o najvećim problemima koji muče građane Zrenjanina. Aleksandar Marton je želeo da čuje šta se dešava sa najavljenim investicijama, kao i sa utroškom sredstava rudne rente u našem gradu. Takođe, ponovio je inicijativu za formiranje radne grupe Skupštine grada koja bi se bavila problemima sela.

Odbornica Bojana Begović je postavila pitanje o realizaciji projekta golf terena, kao i o izgradnji replike kuće Filkovića i ponovo pokrenula inicijativu za formiranje radne grupe za sprečavanje odlaska mladih.

Vladimir Milošev je zatražio informaciju o obezbeđenju zdrave pijaće vode, o aktivnostima lokalne samouprave u vezi sprečavanja širenja neprijatnih mirisa kafilerije, ali i informaciju o broju zaposlenih i nezaposlenih u zrenjaninskoj privredi.

Postavljeno je i pitanje pravnog statusa i vlasništva nad zgradom bivšeg SKJ (Komitet) i imovinom grada koja se nalazi van teritorije grada Zrenjanina. Pokrenuta je i inicijativa da se primarna zdravstvena zaštita podigne na viši nivo u svim ambulantama u gradu, kao i da se uvedu stalne autobuske linije na trasama gde je to neophodno.

Gradska vlast je ponovo ostala gluva na sva pitanja i inicijative konstruktivne opozicije iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine i na taj način pokazala da ih uopšte ne interesuje šta predstavnici građana misle.

(BILSV, 15.06.2018)



Odbori LSV | Sreda, 16. 05. 2012. | Komentara: 0

Nastavak akcije uređenja parka "Titov gaj"

Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu Vladimir Vasiljev, zajedno sa Igorom Martonom, predsednikom Saveta MZ "Žarko Zrenjanin", obišao je danas park "Titov gaj", u kojem je, uz pomoć LSV, nastavljeno uređenje postavljanjem stubova za reflektore.
Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 05. 2012. | Komentara: 1

Aleksandru Zografu nagrada Fonda "Todor Manojlović"

ZRENJANIN - Saši Rakeziću, strip crtaču iz Pančeva, u petak je, u Gradskoj kući Zrenjanina, svečano dodeljena nagrada Fonda "Todor Manojlović" za moderni umetnički senzibilitet. Nagrada, koju je ovogodišnjem laureatu dodelio Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, sastoji se iz novčanog iznosa, povelje i objavljivanja knjige dobitnika u ediciji "Feniks" Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Petak, 11. 05. 2012. | Komentara: 0

Sto knjiga za OŠ Bratstvo i jedinstvo u Belom Blatu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton, uručio je danas preko 100 knjiga direktoru OŠ "Bratstvo-jedinstvo" u Belom Blatu, koje je Gradski odbor Omladine Lige u Zrenjaninu skupio tokom akcije "Knjiga se srcem daje".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook