Ponovo bez izveštaja o radu gradskih funkcionera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 06. 2018. | Komentara: 0

Ponovo bez izveštaja o radu gradskih funkcionera

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina na 17. sednici Skupštine grada ponovo je zatražila izveštaje o radu gradonačelnika, njegovog zamenika i pomoćnika, predsednika Skupštine, članova Gradskog veća i svih ostalih funkcionera i komisija Skupštine grada. I ovog puta je vladajuća većina nastavila u bahatom maniru i opozicija i građani su ostali bez izveštaja.

LSV

Pored izveštaja o radu gradonačelnika i drugih funkcionera, predsednik Odborničke grupe mr Dejan Čapo je zahtevao i informaciju o realizaciji projekta izgradnje obilaznice oko grada, ali i aktivnostima u vezi sa vlasništvom nad objektom „Motel Šumice“ i veoma važnim projektom izgradnje  Paraolimpijskog centra u Zrenjaninu.

Odbornici LSV su na sednici Skupštine zatražili informaciju o najvećim problemima koji muče građane Zrenjanina. Aleksandar Marton je želeo da čuje šta se dešava sa najavljenim investicijama, kao i sa utroškom sredstava rudne rente u našem gradu. Takođe, ponovio je inicijativu za formiranje radne grupe Skupštine grada koja bi se bavila problemima sela.

Odbornica Bojana Begović je postavila pitanje o realizaciji projekta golf terena, kao i o izgradnji replike kuće Filkovića i ponovo pokrenula inicijativu za formiranje radne grupe za sprečavanje odlaska mladih.

Vladimir Milošev je zatražio informaciju o obezbeđenju zdrave pijaće vode, o aktivnostima lokalne samouprave u vezi sprečavanja širenja neprijatnih mirisa kafilerije, ali i informaciju o broju zaposlenih i nezaposlenih u zrenjaninskoj privredi.

Postavljeno je i pitanje pravnog statusa i vlasništva nad zgradom bivšeg SKJ (Komitet) i imovinom grada koja se nalazi van teritorije grada Zrenjanina. Pokrenuta je i inicijativa da se primarna zdravstvena zaštita podigne na viši nivo u svim ambulantama u gradu, kao i da se uvedu stalne autobuske linije na trasama gde je to neophodno.

Gradska vlast je ponovo ostala gluva na sva pitanja i inicijative konstruktivne opozicije iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine i na taj način pokazala da ih uopšte ne interesuje šta predstavnici građana misle.

(BILSV, 15.06.2018)



Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Ono što zaradimo mora ostati ovde

BAČKI MONOŠTOR - Nekada je u Vojvodini je ostajalo više od 90 odsto celokupnog dohotka koji je ostvarivan na njenoj teritoriji. Danas Vojvodina iz republičkog Budžeta godišnje ne dobija ni sedam odsto koje joj garantuje Ustav Srbije, uprkos tome što učestvuje sa oko 40 odsto u Budžetu – rekao je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški na sinoćnjoj predizbornoj tribini LSV u Bačkom Monoštoru.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Pomoći manjinskim zajednicama da budu sastavni deo društva

ZRENJANIN - Svečanom sednicom danas je obeležena godišnjica rada Saveta za međunacionalne odnose grada Zrenjanina u ovom sazivu. Sednicu je otvorio predsednik Saveta Vojin Diniku koji je istakao da je najvažniji zadatak u prethodnih godinu dana bilo praćenje svih dešavanja koja su bila od važnosti za suživot svih građana.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Vojvodini za pet godina uskraćeno 120 hiljada novih radnih mesta

ZRENJANIN - Vojvodina je za pet godina, tokom kojih joj je uskraćeno 60 milijardi dinara, mogla da otvori 120 hiljada radnih mesta ili da sagradi autoput od Subotice do Pančevačkog mosta – izjavio je u emisiji “Politikon” na zrenjaninskoj televiziji KTV mr Vladimir Vasiljev, kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook