Porodica je temelj društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 14. 05. 2011. | Komentara: 0

Porodica je temelj društva

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas akciju povodom 15. maja, Međunarodnog dana porodice. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju na značaj porodice kao osnove na kojoj se temelji zdravo društvo.

Ligašice i ligaši  sa građankama i građanima razmenili su iskustva o porodici i važnosti porodičnih veza u vremenu kakvo je današnje.

"Kroz ovu akciju Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin podržava 15. maj koji je 1993. proglašen danom porodice. Od našeg društva očekujemo da porodicu tretira kao svoju osnovnu jedinicu " istakla je Aleksandra Khalaf, predsednica Saveta za socijalnu politiku GrO LSV Zrenjanin. Ona je dodala da država ulaže u izvesnoj meri napore da pomogne socijalno ugrožene višečlane porodice, ali da neke stvari ostaju na papiru zbog nedostatka sredstava i nedovoljno stručnog kadra. LSV podržava svaki akcioni plan u vezi sa poboljšanjem položaja porodice, ali smatramo da u tranzicionom vremenu treba sve dobro pratiti i konstantno vršiti analizu urađenog, istaknuto je prilikom današnje akcije.

(BILSV, 14. 05. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 03. 08. 2012. | Komentara: 0

Maraš će ponovo na sud

Ujedinjeni regioni Srbije su se očekivano priključili svojim koalicionim partnerima
Srpskoj naprednoj stranci u pokušaju da se obračunaju sa opozicijom.

Nakon saopštenja SNS u kojem se spominju „Čanak i saučesnici" odgovorni za sve loše u Srbiji, počev od reforme pravosuđa, danas se oglasio i URS čiji je lider, za razliku od Čanka, 12 godina u vlasti sa svojim ministrima.

Odbori LSV | Sreda, 25. 07. 2012. | Komentara: 0

Sledećeg vikenda izbori za savete mesnih zajednica u Žablju

ŽABALJ - Izbori za članove Saveta mesnih zajednica u opštini Žabalj - MZ Žabalj, MZ Čurug, MZ Đurđevo i MZ Gospođinci, zakazani su za 5. avgust ove godine, a Liga socijaldemokrata Vojvodine imaće svoje kandidate u svim mesnim zajednicama.
Odbori LSV | Utorak, 24. 07. 2012. | Komentara: 0

Vlast odbila da glasa o elementarnoj nepogodi

TEMERIN - Lokalna vlast u Temerinu odbila je inicijativu Opštinskog odbora LSV da se na teritoriji opštine proglasi elementarna nepogoda zbog suše i da se pomogne poljoprivrednicima, a da se novac za to obezbedi tako što će broj članova gradskog veća sa postojećih 10 biti smanjen na zakonski minumim od pet.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook