Porodica je temelj društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 14. 05. 2011. | Komentara: 0

Porodica je temelj društva

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas akciju povodom 15. maja, Međunarodnog dana porodice. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju na značaj porodice kao osnove na kojoj se temelji zdravo društvo.

Ligašice i ligaši  sa građankama i građanima razmenili su iskustva o porodici i važnosti porodičnih veza u vremenu kakvo je današnje.

"Kroz ovu akciju Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin podržava 15. maj koji je 1993. proglašen danom porodice. Od našeg društva očekujemo da porodicu tretira kao svoju osnovnu jedinicu " istakla je Aleksandra Khalaf, predsednica Saveta za socijalnu politiku GrO LSV Zrenjanin. Ona je dodala da država ulaže u izvesnoj meri napore da pomogne socijalno ugrožene višečlane porodice, ali da neke stvari ostaju na papiru zbog nedostatka sredstava i nedovoljno stručnog kadra. LSV podržava svaki akcioni plan u vezi sa poboljšanjem položaja porodice, ali smatramo da u tranzicionom vremenu treba sve dobro pratiti i konstantno vršiti analizu urađenog, istaknuto je prilikom današnje akcije.

(BILSV, 14. 05. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 05. 04. 2012. | Komentara: 0

Aleksandar Marton ugostio mlade novinare

ZRENJANIN - U multimedijalnoj Sali Gradske kuće u Zrenjaninu danas je održana konferencija za novinare na kojoj su bili prisutni i mladi novinari iz redakcija školskih časopisa "Teslini Koraci" i "Put" Elektrotehničke i građevinske škole "Nikola Tesla" i Zrenjaninske gimnazije. Predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton predstavio je mladim novinarima rad lokalnog parlamenta i posebnu pažnju obratio na zakonsku regulativu koja definiše rad ugostiteljskih objekata u gradu.
Odbori LSV | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Dovršiti započeto u Lukinom Selu

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i član Gradskog veća Tibor Vaš, posetili su danas najmanje naseljeno mesto na teritoriji Grada Zrenjanina, Lukino Selo. Iako prema poslednjem popisu u njemu živi svega 495 stanovnika, Lukino Selo je, nakon izgradnje magistralnog puta ka Mužlji, postalo gotovo prigradsko naselje, što je konstatovao danas i predsednik zrenjaninske Skupštine.
Odbori LSV | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

U Rusandu stigao drugi deo pomoći

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je danas, zajedno sa predsednikom Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina Vladimirom Miloševim Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima, gde je stigao drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook