Posle telefona, Domu zdravlja isključili i internet

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Posle telefona, Domu zdravlja isključili i internet

Novi Bečej, 06. mart 2019 - Posle skandalozne situacije, kada su isključeni telefoni Hitne pomoći i svi ostali telefoni Doma zdravlja u Novom Bečeju, a rukovodstvo ove institucije i lokalne samouprave nije obezbedilo alternativno rešenje više od 18 sati, Domu zdravlja sada je isključen i internet. Elektronski zdravstveni kartoni pacijenata na ovaj način su postali nedostupni medicinskom osoblju, što potencijalno može predstavljati pretnju po zdravstvenu bezbednost građana.

LSV

Dodatni veliki problem korisnika usluga ove institucije je što je sistem zakazivanja pregleda u specijalističkim ordinacijama bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, instituta u Sremskoj Kamenici i ostalim zdravstvenim ustanovama onemogućeno bez elektronskog pristupa njihovoj mreži. Ovo je samo jedan od problema koje opštinska vlast i rukovodstvo Doma zdravlja nisu sposobni efikasno da reše. U toku protekle nedelje pojavio se i problem sa centralnim grejanjem, pa se dešavalo da su ordinacije i čekaonice bile nedovoljno zagrejane.

Skoro završen projekat zamene kotlova u Domu zdravlja, koji su do realizacije priveli predstavnici tadašnjeg rukovodstva opštine iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, nova opštinska vlast SNS - DS je obustavila ne mareći o interesu građana, nego isključivo odmeravajući političke poene koje će izgubiti ako se sazna da ga je pokrenula politička konkurencija. Tako su doveli u nezavidnu situaciju i pacijente i medicinsko osoblje. 

Očekujemo od rukovodstva ova dva organa, Doma zdravlja i Opštine, da pokažu ozbiljnost kada su ovakve situacije u pitanju i da ispred stranačkih, stave interese građana opštine Novi Bečej.

Predsednik Opštinskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Bečej 
Saša Šućurović



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook